Ομορφιά & Καλή Ζωή — 12/09/2012 at 10:00

Φθινοπωρινό Μακιγιάζ με Έντονα Χρώματα

by

Έχουμε αφήσει πίσω μας το γλυκό καλοκαιράκι με τις χαλαρές, ξέγνοιαστες ημέρες και βαδίζουμε με αέρα φθινοπώρου προς τον χειμώνα. Δεν λέω, ωραίο το καλοκαιρινό μακιγιάζ-απλό και φρέσκο- αλλά το φθινοπωρινό αποπνέει μια νοσταλγία και μια ωδή στο καλοκαίρι που φεύγει.

Φθινοπωρινό Μακιγιάζ με Έντονα ΧρώματαΤο φθινόπωρο και το χειμώνα το μακιγιάζ διαφοροποιείται. Το μαύρισμα που αποκτήσαμε εκτεθειμένοι με προφύλαξη ή μη, στις παιχνιδιάρες ακτίνες του ήλιου , αρχίζει να υποχωρεί σταδιακά και τα bronzer και οι τερακότες μπαίνουν σχεδόν  στα αζήτητα ,έως το επομενο καλοκαίρι φυσικά. Τα χρώματα διαφοροποιούνται, γίνονται πιο σκούρα αλλά παραμένουν έντονα και τονίζουν τις γωνίες και τις καμπύλες του γυναικείου προσώπου.

Καθώς ενημερωνόμαστε από την εβδομάδα μόδας σε Παρίσι αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις , βλέπουμε ότι τα χρώματα του φθινοπωρινού μακιγιάζ μάλλον ακολουθούν αυτά των ρούχων. Είναι ζεστά και έντονα ενώ παράλληλα  ζωντανεύουν  και αναδεικνύουν την όψη του γυναικείου προσώπου.

Μια ματιά μόνο στις  νέες  συλλογές επώνυμων εταιρειών  είναι αρκετή για να πάρουμε μία ιδέα για το τι θα φορεθεί και φέτος. Οι περισσότερες προτείνουν underground μακιγιάζ που δίνει έμφαση στα μάτια και τα χείλη. Μωβ και έντονο βαθύ φούξια. Τα μάτια αποκτούν ένταση και δίνεται έμφαση με τις σκιές σε έντονους χρωματισμούς. Το eyeliner επανέρχεται δυναμικά και τονίζονται οι εξωτερικές γωνίες του ματιού. Δίνεται έμφαση στις βλεφαρίδες για να ολοκληρωθεί το έντονο βλέμμα. Τα ‘μήλα’ του προσώπου  τονίζονται κι αυτά. Το ρουζ έχει κι αυτό έντονες αποχρώσεις κυρίως του φούξια. Τα χείλη ακολουθούν κι αυτά την χρωματική ένταση από σκούρο κόκκινο-σκούρο μωβ-λαμπερό κόκκινο ,ακόμα και καφέ είναι τα χρώματα που θα φορεθούν.

Χρήσιμες Συμβουλές:

• Για να έχετε ένα άψογο αποτέλεσμα στις βλεφαρίδες , ξεκινήστε να τις βάφετε πρώτα από τη μέσα μεριά έχοντας κλειστά τα μάτια. Στη συνέχεια εφαρμόστε ανάλογα το σχήμα των ματιών σας.
• Εφαρμόστε το ρουζ πάντα σύμφωνα με τον τύπο και το σχήμα  του προσώπου σας.
• Μην σας απασχολεί η απόλυτη  ευθεία γραμμή του eyeliner. Έτσι κι αλλιώς θα καλυφθεί από την έντονη σκιά. Φροντίστε και τα δύο προϊόντα να καταλήγουν με ελαφρά κλίση προς τα πάνω.
• Χρησιμοποιείστε μολύβι για το περίγραμμα των χειλιών. Θεωρείται  απαραίτητο όταν πρόκειται να τα βάψετε με έντονο χρώμα.

Μην παραλείπετε να κοιτάτε τα συστατικά των καλλυντικών που χρησιμοποιείτε , είτε κραγιόν είναι ,είτε πούδρα  ή ακόμα βερνίκι νυχιών. Όσο λιγότερα συστατικά αναγράφονται στην συσκευασία τους τόσο οι πιθανότητες να υπάρχουν πολλά κόκκινα μειώνονται.

Leave a Comment