Ομορφιά & Καλή Ζωή — 28/09/2012 at 11:20

Ζάχαρη για Βελούδινη Επιδερμίδα !!!

by

Ζάχαρη για Βελούδινη Επιδερμίδα !!!H ζάχαρη εκτός από την  γευστική απόλαυση που προσφέρει , χρησιμοποιείται  και  στον  χώρο της κοσμετολογίας. Θεωρείται ένα σημαντικό φυσικό υλικό, χάρη στα δραστικά συστατικά που περιέχει και σε ένα σύστημα ενυδάτωσης με σύσταση και συμπεριφορά παραπλήσια με αυτήν της επιδερμίδας μας. Προσφέρει μοναδική ανακούφιση στις ξηρές και στις ώριμες επιδερμίδες ενώ  μπορεί  να φροντίσει τέλεια τις επιδερμίδες που υποφέρουν από παροδική τάση αφυδάτωσης λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών.

Είναι σημαντικό  να γνωρίζετε  ότι  η  ζάχαρη περιέχει ένα μοναδικό ενυδατικό σύστημα, του οποίου η σύνθεση είναι παρόμοια με το φυσιολογικό μείγμα υδατανθράκων της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας. Το ενυδατικό αυτό σύστημα:

1) Πλησιάζει εντυπωσιακά τη λειτουργία του φυσιολογικού συστήματος υδατανθράκων της επιδερμίδας, αφού μιμείται τη σύσταση και τη λειτουργία του δέρματός μας.

2) Χαρακτηρίζεται ως μαγνήτης νερού, γιατί έχει την ικανότητα να δεσμεύει τα μόρια του νερού και να τα συγκρατεί στην επιδερμίδα.

3) Δημιουργεί χημικούς δεσμούς με την κερατίνη του δέρματος και έτσι ο μαγνήτης νερού δεν απομακρύνεται εύκολα από την επιδερμίδα, π.χ. όταν πλένουμε το πρόσωπό μας, παρά μόνο με τη φυσιολογική μηνιαία απολέπιση της επιδερμίδας. Αυτοί οι υδατάνθρακες  γίνονται μέρος της επιδερμίδας και ενισχύουν μοναδικά την ικανότητά της να συγκρατεί την υγρασία που τόσο έχουμε ανάγκη.

4) Είναι  ένα από τα ελάχιστα ενυδατικά συστήματα που έχουν πολύ καλή δράση όταν οι συνηθισμένοι ενυδατικοί παράγοντες αδρανούν, δηλ. σε αντίξοες συνθήκες χαμηλής υγρασίας περιβάλλοντος (20-50%). Τέτοιες συνθήκες δεν είναι σπάνιες και συναντώνται , στα αεροπλάνα και στα αεροδρόμια,  σε όλους τους κλειστούς, κλιματιζόμενους χώρους και φυσικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η ζάχαρη έχει χρησιμοποιηθεί  ευρέως σε προϊόντα ενυδάτωσης , ακόμα και   περιποίησης   της επιδερμίδας. Λόγω της μορφής της,  χρησιμοποιείται και για τη δημιουργία κάποιων  απολεπιστικών προϊόντων .

Μερικές απλές συνταγές για να δημιουργήσετε μόνοι σας καλλυντικά που θα απομακρύνουν τα νεκρά κερατινοκύτταρα και θα αφήσουν  το δέρμα σας ιδιαίτερα απαλό και μυρωδάτο!!

Για να αποκτήσετε  απαλά   χέρια ,πάρτε μικρή ποσότητα ζάχαρης στις χούφτες σας, ρίξτε λίγο χλιαρό νερό και τρίψτε τα χέρια σας μεταξύ τους. Ξεπλύνετε και απλώστε μια ενυδατική κρέμα. Tα  χέρια σας θα γίνουν ιδιαίτερα απαλά.

Για την απολέπιση του σώματος ,εν όψει φθινοπώρου,  μπορείτε σε ένα μπολ να αναμείξετε  ίσες ποσότητες ζάχαρης με γάλα, π.χ. 10 κουταλιές ζάχαρη με 10  κουταλιές γάλα. Εφαρμόστε το μείγμα σε νωπή επιδερμίδα  με απαλές κυκλικές  κινήσεις. Ξεπλύνετε καλά  και στη συνέχεια  απλώνετε μια ενυδατική κρέμα σώματος. Είναι  μια απλή και εύκολη λύση για βελούδινη επιδερμίδα.

Για μια αρωματική  πούδρα για το μπάνιο σας, θα χρειαστείτε,

1 κούπα μαγειρική σόδα
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι τριμμένη  κανέλα
1 κουταλάκι  σκηνή  πιπερόριζας
1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά  και φυλάξτε το μείγμα σε ένα δοχείο γυάλινο . Για ένα χαλαρωτικό ,αρωματικό  μπάνιο  ρίχνετε 2 κουταλιές σε ζεστό νερό και απολαμβάνετε το μπάνιο σας.

Leave a Comment