Ομορφιά & Καλή Ζωή — 12/11/2012 at 23:09

Τα Βερνίκια Νυχιών και η Ιστορία τους

by

Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο θα πρέπει να κάνουμε για να μάθουμε την ιστορία για τα βερνίκια νυχιών. Ένα ταξίδι που ξεκινά  5.000 χρόνια, από την Ινδία, όπου αντί για  βερνίκια χρησιμοποιούσαν τη χέννα. Τη Βαβυλώνα, όπου χρησιμοποιούσαν χρυσά εργαλεία για μανικιούρ και πεντικιούρ και την Κίνα που το χρώμα των νυχιών αποκάλυπτε και την κοινωνική θέση.

Οι αυτοκράτορες φρόντιζαν να ηχούν  πάντοτε περιποιημένα τα άκρα τους. Τα βερνίκια, τα οποία φτιάχνονταν συνήθως από πολτοποιημένα πέταλα από τριαντάφυλλα και ορχιδέες, ασπράδι αυγών και κερί μέλισσας, είχαν κόκκινο και μαύρο χρώμα.

Η Κλεοπάτρα και στη συνέχεια η Νεφερτίτη προτιμούσαν το βαθυκόκκινο χρώμα. Για τις κοινές θνητές άφηναν τα πιο διακριτικά χρώματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε το βάψιμο των νυχιών, καθώς και το μακιγιάζ,  δεν ήταν μόνο γυναικείο προνόμιο. Στρατιωτικοί διοικητές στην αρχαία Ρώμη και στην Αίγυπτο πριν ξεκινήσουν τις εκστρατείες τους ζωγράφιζαν τα νύχια τους ασορτί με τα χείλη τους.

Επίσης και οι Ίνκας φρόντιζαν να έχουν λαμπερά νύχια, κάποιες φορές διακοσμημένα με εικόνες αετών. Όσον αφορά στα πρώτα βερνίκια νυχιών με τη μορφή περίπου που έχουν και σήμερα εμφανίστηκαν στην Αμερική το 1917 σε απόχρωση του ροζ. Η ποιότητα τους δεν ήταν πολύ καλή γιατί ξέφτιζαν γρήγορα.

Το πρώτο γυαλιστερό βερνίκι  διαρκείας έκανε την εμφάνιση του το 1930.

Τα Βερνίκια Νυχιών και η Ιστορία τουςΕκτός των κλασσικών  μεθόδων εφαρμογής χρωμάτων, νέες τεχνικές έρχονται για να δώσουν στα νύχια ένα διαφορετικό τελείωμα. Κρακελέ ή το μανικιούρ με μαγνήτη, μανικιούρ με πούλιες, ή  ακόμα τα βερνίκια με βάση το νερό που τρέλαναν αγορά αλλά και  τις nail polish fans.

Τα δυο τελευταία χρόνια γνωστές εταιρείες καλλυντικών έχουν λανσάρει στην αγορά βερνίκια νυχιών με άρωμα….. άρωμα τριαντάφυλλου και γενικότερα λουλουδιών, τσιχλόφουσκας, θάλασσας, λεβάντας και άλλα… αντί του ασετόν.

Το τελευταίο νέο που έχει να κάνει με τα νύχια και το τελείωμα που μπορούν να αποκτήσουν, είναι το μανικιούρ με τρισδιάστατο effect  ή αλλιώς  Caviar manicure ή μανικιούρ που θυμίζει χαβιάρι.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το Caviar  manicure δεν έχει μεγάλη διάρκεια. Διάλεξέ   το για ιδιαίτερες περιπτώσεις, όταν έχεις κάπου καλά να πας και σίγουρα μην πλύνεις τα πιάτα στο χέρι!
Το Caviar Manicure  δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην Ελλάδα  αλλά αναμένεται να βγει στην αγορά προσεχώς . Το Caviar Manicure θα πάρει την μορφή τριών διαφορετικών βερνικιών που περιέχουν στην συσκευασία μικρά σφαιρίδια   που παραπέμπουν σε χαβιάρι. Τα χρώματα των βερνικιών θα χωρίζονται σε λευκά, σκουρόχρωμα  και πολύχρωμα!! Εκτός από το βερνίκι ,  η συσκευασία θα περιλαμβάνει και έναν φιαλίδιο  με τα σφαιρίδια  όπου θα στολίζεις τα νυχάκια σου όπως εσύ επιθυμείς!

Απολαύστε  τα !

Leave a Comment