Ομορφιά & Καλή Ζωή — 11/02/2013 at 10:23

Η Αρωματοθεραπεία και τα Chakra

by

Η  Αρωματοθεραπεία και τα ChakraΑν και τα chakra είναι μέρος του λεπτού σώματος, οι αγωγές αρωματοθεραπείας στο σώμα , όπως τα μπάνια και το μασάζ, μπορούν να ενεργήσουν πάνω σ ’αυτά με θεραπευτικό τρόπο!! Σε ένα μασάζ αρωματοθεραπείας σε συνδυασμό με θεραπεία των chakra ,πρέπει να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα αιθέρια έλαια για κάθε ένα από αυτά . Σε κάποια chakra μπορεί να γινει απευθείας άγγιγμα πάνω στο ανάλογο σημείο ή αυρικό μασάζ!!

Χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια !!!

Το chakra της βάσης έχει σχέση με το πόσο καλά είναι η σύνδεση μας με τη γη. Οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο σας γειώνει , σας φέρνει στο κέντρο σας ,νιώθετε μια ισορροπία και σας ενδυναμώνει ,είναι κατάλληλο για το chakra της βάσης. Το μύρο, το πατσουλί ,το φύλλο της βιολέτας ,η βενζόη και το vetiver θεωρούνται ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Έλαια που σχετίζονται με το chakra της βάσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε αδυναμία .

Το ιερό chakra αντιπροσωπεύει την δημιουργική ενέργεια ,τα αισθησιακά συναισθήματα και την σεξουαλικότητα. Όλα τα αιθέρια έλαια που βρίσκετε αισθησιακά ,ερωτικά και θερμαντικά είναι κατάλληλα για το ιερό chakra.Το τριαντάφυλλο absolute , το σανταλόξυλο ,το γιασεμί, το ιλάνγκ-ιλάνγκ, η σάλβια και η πιπερόριζα θεωρούνται ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Έλαια που σχετίζονται με το ιερό chakra μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διορθώσετε τυχόν ενεργειακή ανισορροπία.

Το chakra του ηλιακού πλέγματος έχει σχέση με την προσωπική δύναμη και τον έλεγχο, στοιχεία που μας κάνουν να είμαστε μοναδικοί καθώς και την σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους. Κάθε αιθέριο έλαιο που εσείς βρίσκετε εξισορροπητικό , προστατευτικό και συνάμα εξαγνιστικό είναι κατάλληλο για το chakra του ηλιακού πλέγματος. Το vetiver, το γεράνι και ο άρκευθος θεωρούνται ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Κάποιος που είναι θυμωμένος , κυριαρχικός ή καταπιεστικός μπορεί να ευεργετηθεί απ’ την θεραπεία του chakra του ηλιακού πλέγματος.

Το chakra της καρδιάς έχει να κάνει με την καλή και αρμονική συνύπαρξη σώματος – πνεύματος και σχετίζεται με την καρδιά και το στέρνο. Κάθε αιθέριο έλαιο που αισθάνεστε ότι έχει σχέση με την αγάπη ,είναι κατάλληλο για το chakra της καρδιάς. Το περγαμόντο , το ιλάνγκ-ιλάνγκ, το νέρολι, το τριαντάφυλλο absolute, το τριαντάφυλλο Otto θεωρούνται ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Κάποιος που είναι συναισθηματικά ανώριμος, ή κάποιος που έχει κάποια καρδιακή πάθηση μπορεί να ευεργετηθεί απ’ την θεραπεία του chakra της καρδιάς .

Το chakra του λαιμού έχει να κάνει με την ουσιαστική επικοινωνία και την προσωπική έκφραση, καθώς αποτελεί το κέντρο της βούλησης μας. Κάθε αιθέριο έλαιο που εσείς βρίσκετε ότι βοηθά την προσωπική σας έκφραση είναι κατάλληλο για το chakra του λαιμού. Το ρωμαϊκό χαμομήλι , το γερμανικό χαμομήλι , το ροδόξυλο, η ρίζα αγγελικής, και το θυμάρι θεωρούνται ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Με την θεραπεία του chakra του λαιμού μπορούμε να δούμε το λεπτό και το υλικό σώμα να λειτουργούν από κοινού.

Το chakra του τρίτου ματιού έχει σχέση με την διαίσθηση , τη σοφία αλλά και την εστίαση στην εσωτερική πνευματική εξέλιξη και ανάπτυξη. Κάθε αιθέριο έλαιο που αισθάνεστε ότι σας βοηθά στην συγκέντρωση , στην ενόραση και την διαίσθηση είναι κατάλληλο για το chakra του τρίτου ματιού. Το δεντρολίβανο , ο βασιλικός, ο ελίχρυσος, ο άρκευθος και το θυμάρι θεωρούνται ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Με την θεραπεία του chakra του τρίτου ματιού μπορείτε να αντιμετωπίσετε όποιες αδυναμίες ή να διορθώσετε ενεργειακές ανισορροπίες .

Το chakra του στέμματος ονομάζεται και λωτός με τα χίλια πέταλα και βρίσκεται στην κορυφή της κεφαλής. Τα χίλια πέταλα είναι ροζ ή λευκά και φέρουν πενήντα σανσκριτικές συλλαβές. Το chakra του στέμματος σχετίζεται με την πνευματική αναζήτηση της φώτισης. Κάθε αιθέριο έλαιο που αισθάνεστε ότι ενσαρκώνει τη θεϊκή σοφία είναι κατάλληλο για το chakra του στέμματος . Το ροδόξυλο, το λιβάνι , το μύρο, το σανταλόξυλο και η λεβάντα θεωρούνται ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Ο διαλογισμός και η πνευματική αναζήτηση για το νόημα της ζωής βοηθούν στην αφύπνιση αυτού του chakra.Με το chakra του στέμματος σχετίζονται ο φλοιός του εγκεφάλου και το νευρικό σύστημα.

Λοράνδου-Κουμπενά Χρυσάνθη Αισθητικός – make-up artist
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο email: juicymakeupnews@hotmail.com

Leave a Comment