Ομορφιά & Καλή Ζωή — 15/02/2013 at 10:58

Το Eyeliner και τα Μυστικά του

by

Το Eyeliner και τα Μυστικά τουΤο μακιγιάζ τις περισσότερες φορές ολοκληρώνεται με την εφαρμογή του eyeliner, ιδιαίτερα  όταν πρόκειται  για βραδινό μακιγιάζ , βάπτισης ή νυφικό. Σε όποια μορφή και να το χρησιμοποιούμε – gel, cream ή μολύβι – το ζητούμενο είναι να το χρησιμοποιούμε σωστά. Το eyeliner το εφαρμόζουμε για να τονίσουμε το σχήμα των ματιών μας, περιμετρικά  ή ακόμα και σε πιο χοντρή  γραμμή. Το ιδανικό  σχήμα ματιών είναι τα αμυγδαλωτά και γι ‘αυτό τονίζοντάς τα με το eyeliner προσπαθούμε να τα κάνουμε όσο το δυνατό καλύτερα να μοιάζουν με αμυγδαλωτά.

Όλο και πιο συχνά συναντώ λάθη στην εφαρμογή του, είτε από πελάτισσες που μου ζητούν το συγκεκριμένο σχήμα eyeliner ακόμα και χωρίς να τους ταιριάζει  ή στην καθημερινή μου  συναναστροφή με αρκετές γυναικάς. Αυτό που διαπιστώνω , γιατί λόγω της ιδιότητας  μου το βλέμμα μου επικεντρώνεται στο πρόσωπο και στα άκρα, είναι ότι οι πιο πολλές γυναίκες δεν  γνωρίζουν πώς να εφαρμόσουν το eyeliner και το αποτέλεσμα δεν είναι  καθόλου  κολακευτικό  γι ‘αυτές.

Σας παραθέτω έναν οδηγό έτσι  ώστε να γνωρίζετε ποιο σχήμα  eyeliner σας ταιριάζει  σύμφωνα  πάντα  με το σχήμα των ματιών σας!!!!

Αμυγδαλωτά μάτια: απλώστε το  eyeliner  κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων μέχρι  την εξωτερική  γωνία  του ματιού  ή  λίγο  πιο έξω.

Μεγάλα μάτια:  απλώστε το  eyeliner σε  χοντρή γραμμή , κατά μήκος  της γραμμής των βλεφαρίδων έως την εξωτερική γωνία του ματιού.

Μικρά μάτια: απλώστε το  eyeliner σε  πολύ λεπτή γραμμή από την μέση του βλέφαρου , κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων και τραβήξτε το πιο έξω από την εξωτερική  γωνία του ματιού.

Στρογγυλά μάτια: απλώστε το  eyeliner σε  πολύ λεπτή γραμμή  από την μέση του βλεφάρου και πιο χοντρή προς τα έξω ,ανεβαίνοντας ελαφρώς πιο πάνω από την εξωτερική  γωνία του ματιού.

Ανοδικά μάτια: απλώστε το  eyeliner  κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού.

Καθοδικά μάτια: απλώστε το  eyeliner  κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων μέχρι  την μέση του βλεφάρου  και συνεχίστε ανοδικά  μέχρι  την εξωτερική γωνία του ματιού ή λίγο πιο έξω.

Εσώφθαλμα μάτια: απλώστε το  eyeliner σε πολύ λεπτή γραμμή κατά μήκος  της γραμμής των βλεφαρίδων.

Εξώφθαλμα μάτια: απλώστε το  eyeliner σε χοντρή γραμμή κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού.

Αραιόφθαλμα μάτια: απλώστε το  eyeliner  κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων τελειώνοντας ακριβώς στην εξωτερική γωνία του ματιού.

Πυκνόφθαλμα μάτια: απλώστε το  eyeliner από την μέση του βλεφάρου κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων  και τραβήξτε το πιο έξω από την εξωτερική γωνία του ματιού.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να βρείτε το σχήμα των ματιών σας και να πειραματιστείτε  ανάλογα!!!!!!!!Με αυτόν τον οδηγό είμαι σίγουρη ότι θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα!!!!

Λοράνδου-Κουμπενά Χρυσάνθη Αισθητικός – make-up artist
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο email: juicymakeupnews@hotmail.com

Leave a Comment