Ομορφιά & Καλή Ζωή — 14/03/2013 at 08:44

Συμβουλές για Ασφαλές Αποκριάτικο Μακιγιάζ

by

Συμβουλές για Ασφαλές Αποκριάτικο ΜακιγιάζΤο αποκριάτικο  μακιγιάζ  είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση   αλλά   και την επιτυχία  της  μεταμόρφωσης  που έχετε  επιλέξει ,  όπως  γκέισα, κλόουν,  μάγισσα, χιονάτη, πεταλούδα, πειρατή, κτλ…. Όμως θα πρέπει  να είστε  ιδιαίτερα  προσεκτικοί  με τις  αποκριάτικες  μπογιές   που θα χρησιμοποιήσετε  εσείς και τα μικρά  παιδιά  περισσότερο!!! Το αποκριάτικο  μακιγιάζ  είναι  έντονο ,καλύπτει  σχεδόν  όλο το πρόσωπο  αλλά και  τα  μάτια…. Οι κίνδυνοι  που παραμονεύουν  είναι πολλοί. Προσοχή  στις αλλεργικές  αντιδράσεις  , όπως το ερύθημα  και  ο κνησμός   και στις δερματίτιδες .Είναι  προτιμότερο  να χρησιμοποιήσετε  υδατοδιαλυτά   χρώματα  ειδικά   για μακιγιάζ  σώματος – που απομακρύνονται  εύκολα και γρήγορα με την χρήση  νερού  ή με υγρό  μαντήλι-  και όχι άγνωστης  και ύποπτης  προέλευσης  προϊόντα  αποκριάτικου  μακιγιάζ,  για να αποφύγετε  τυχόν  προβλήματα.

Συμβουλή:

Το σημαντικότερο  είναι πριν την τοποθέτηση  των χρωμάτων  , να έχετε  ενυδατώσει  την επιδερμίδα  του προσώπου  σας με ένα  πλούσιο στρώμα ενυδατικής κρέμας προσώπου.Η χρήση της κρέμας προσώπου συνιστάται σε άνδρες και γυναίκες, καθώς εμποδίζει την αφυδάτωση του δέρματος, φτιάχνοντας  ένα στρώμα  προστατευτικό και δεν αφήνει να διεισδύσουν  τα κρεμώδη  προϊόντα  στους πόρους  της  επιδερμίδας. Από  την άλλη ,χαρίζει διάρκεια στο αποκριάτικο μακιγιάζ, εμποδίζοντας το σκάσιμο του make-up.

Δώστε  ιδιαίτερη  προσοχή  στην περιοχή  των ματιών  καθώς είναι πολύ ευαίσθητα σε ερεθισμούς και αλλεργίες εξαιτίας του μακιγιάζ. Προσέξτε να μην χρησιμοποιείτε αποκριάτικες  μπογιές   κοντά  στα μάτια καθώς υπάρχει κίνδυνος να διεισδύσουν στο εσωτερικό τους και να προκαλέσουν ερεθισμούς ή μολύνσεις. Ακόμα  μπορεί  και να τραυματίσουν τον κερατοειδή αν τρίψετε έντονα τα μάτια με τα χέρια σας. Περισσότερη  προσοχή  πρέπει  να δώσετε  αν φοράτε  φακούς  επαφής.

Για το περίγραμμα των ματιών προτιμήστε ένα μαλακό  μολύβι  εξωτερικά  των ματιών και όχι στο εσωτερικό  τους… Πολλές  φορές  συμβαίνει  μεγάλες  παρέες  να συγκεντρώνονται  και να βάφονται  μαζί  μασκαράδες για τις απόκριες. Θα  ήταν προτιμότερο ο καθένας να χρησιμοποιεί τα δικά του σύνεργα , όπως πινέλα, μολύβια  ματιών ,μάσκαρα , σφουγγαράκια, κλπ…

Πινέλα, βουρτσάκια και σφουγγαράκια πρέπει να είναι καλά πλυμένα και να έχουν στεγνώσει σε αεριζόμενες-  καθαρές επιφάνειες  για να μην αναπτυχθούν μύκητες.

Το ντεμακιγιάζ δεν είναι μια εύκολη υπόθεση  καθώς το αποκριάτικο   μακιγιάζ είναι έντονο  και σε μεγάλη ποσότητα. Θα  πρέπει να αφαιρέσετε  σχολαστικά  και  με απαλές  κινήσεις  τα χρώματα  ξεκινώντας  πάντα  από τα μάτια  και τα χείλη. Επαναλάβετε αρκετές  φορές   έως το βαμβάκι σας μείνει  καθαρό  από τα  χρώματα. Για το ντεμακιγιάζ των ματιών είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε  αγνό  έλαιο αμύγδαλου ή  αζουλένιο. Καθαρίστε το πρόσωπο σας  με ένα γαλάκτωμα  χωρίς  άρωμα   το οποίο  να περιέχει  ιαματικό  νερό!! Για λοσιόν ,  εφαρμόστε  μια απαλή  χωρίς  οινόπνευμα  με εκχύλισμα  χαμομηλιού. Ολοκληρώστε  την περιποίηση  του προσώπου  σας με  ένα πλούσιο στρώμα ενυδατικής καταπραϋντικής κρέμας.

Leave a Comment