Ομορφιά & Καλή Ζωή — 08/05/2013 at 20:11

Η Χρήση Αιθέριων Ελαίων στην Θεραπεία Συγκεκριμένων Ασθενειών

by

Η Χρήση Αιθέριων Ελαίων στην Θεραπεία Συγκεκριμένων ΑσθενειώνΚοψίματα, εκδορές & μικρές πληγές

Σ ‘ ένα   μεγάλο μπολ  με καθαρό χλιαρό νερό  προσθέστε 6- 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο  τεϊόδεντρου ή  λεμονιού ( η ποσότητα του ελαίου εξαρτάται από το μέγεθος  του μπολ) και με ένα βαμβάκι ή απαλό ύφασμα  εμποτισμένο με το παραπάνω αντισηπτικό  διάλυμα  περάστε απαλά την  πάσχουσα περιοχή .Αφού καθαριστεί  η  πληγή  , μπορείτε να βάλετε απευθείας  πάνω  της  έλαιο λεβάντας ή να ρίξετε 2-3 σταγόνες σε μια γάζα πριν την επίδεση.

Κεντρί  εντόμων & τσιμπήματα

Πρώτα θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει το κεντρί! Τοποθετώντας  πάγο  επιβραδύνεται ο ρυθμός απορρόφησης του δηλητηρίου. Για  κεντρίσματα  από μέλισσες και σφήκες, χρησιμοποιήστε  κρύες  κομπρέσες   με αιθέριο έλαιο  αμαμελίδας  και  λεβάντας , επαναλαμβάνοντας τακτικά μέχρι να ανακουφιστεί ο πόνος. Συνεχίστε βάζοντας στο σημείο που διακρίνεται η εστία του τσιμπήματος  αιθέριο έλαιο λεβάντας ή τεϊόδεντρου. Για δήγματα από κουνούπια,  σκνίπες, τσιμπούρια &  ψύλλους, όπου  χρειάζεται  βάλτε  αιθέριο έλαιο λεβάντας  ή τεϊόδεντρου. Αν δημιουργηθεί   πομφόλυγα , εφαρμόστε κρύες κομπρέσες με αιθέριο έλαια  γερμανικού  χαμομηλιού   &  λεβάντας.

Κρυώματα

Για πρόληψη,  μπορείτε να κάνετε  εισπνοές ατμού με  αιθέριο  έλαιo λεβάντας , ευκάλυπτου  &  τεϊόδεντρου. Αυτά τα έλαια μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στο μπάνιο σας. Αν παρόλα αυτά το κρυολόγημα εμφανιστεί , η διάχυση ελαίου λεβάντας το βράδυ  στο δωμάτιό σας θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της  μόλυνσης. Εάν η μύτη σας  κλείσει , βάλτε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου  σε ένα καθαρό μαντήλι  και μυρίζετέ το πολλές φορές κατά την διάρκεια της μέρας. Αυτό θα βοηθήσει σημαντικά την αναπνοή σας.

Μύκητες στα πόδια

Τα αιθέρια έλαια  που θα χρειαστείτε είναι  λεβάντα , μύρο και τεϊόδεντρο. Ανακατέψτε  3 σταγόνες από οποιοδήποτε από τα παραπάνω έλαια σε 5 ml  βότκα και εφαρμόστε στην πάσχουσα περιοχή. Εάν το δέρμα είναι ξηρό αντί για βότκα χρησιμοποιήστε λάδι καλέντουλας με τα ίδια αιθέρια έλαια .

Μώλωπες

Χρησιμοποιήστε  αρχικά  κρύα  κομπρέσα με αιθέριο έλαιο αμαμελίδας .Μπορείτε να συνεχίσετε με άλλες κρύες κομπρέσες χρησιμοποιώντας αιθέριο έλαιo μάραθου, ύσσωπου ή λεβάντας. Σε περίπτωση που ο μώλωπας  συνεχίσει να πονά , προσθέστε σε 5 ml ελαίου καλέντουλας  3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και κάντε μαλάξεις με προσοχή.

Πιτυρίδα

Υπάρχουν δύο τύποι πιτυρίδας: η πιτυρίδα η οποία είναι γνωστή  ως  σμηγματορροϊκή   δερματίτιδα  με υπερβολική παραγωγή  σμήγματος  και η ξηρή πιτυρίδα. Για την ξηρή πιτυρίδα,  ανακατέψτε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο   τεϊόδεντρου  και 3 σταγόνες λεβάντας σε 10ml  λάδι βάσης  και κάντε μασάζ στο τριχωτό  του κεφαλιού .Μπορείτε να το επαναλάβετε πολλές φορές την εβδομάδα. Σε 5  ml ήπιου  σαμπουάν χωρίς άρωμα προσθέστε  5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή τεϊόδεντρου και λουστείτε κάνοντας μασάζ . Για την σμηγματορροϊκή δερματίτιδα , μπορείτε να ακολουθήσετε την παραπάνω μέθοδο χρησιμοποιώντας όμως αιθέριο  έλαια σανταλόξυλου, λεμονόχορτου και κίτρου. Είναι τα έλαια τα οποία βοηθούν στην εξισορρόπηση της παραγωγής  του σμήγματος.

Ημικρανίες και πονοκέφαλοι

Συχνά οι πονοκέφαλοι οφείλονται σε στρες και ένταση. Ξαπλώστε σε σκοτεινό δωμάτιο  μέχρι να ηρεμήσει ο πόνος και εφαρμόστε κρύες κομπρέσες με έλαιο  λεβάντας και μέντας. Με 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαντζουράνας  που έχετε διαλύσει σε  5ml  λάδι βάσης  κάντε μασάζ στον αυχένα σας. Το αιθέριο έλαιο μαντζουράνας είναι θερμαντικό και βοηθάει στην μείωση του πόνου. Εναλλακτικά  μπορείτε  να  πιείτε ένα ηρεμιστικό  αφέψημα  με χαμομήλι και φύλλα περγαμόντου ή ακούστε χαμηλά το αγαπημένο σας τραγούδι!!!

Λοράνδου – Κουμπενά Χρυσάνθη
Ειδικός  Εφαρμογών  Αισθητικής – Μake  Up Artist
Email: juicymakeupnews@hotmail.com

Leave a Comment