Ομορφιά & Καλή Ζωή — 31/07/2013 at 11:48

Η Θαλασσοθεραπεία και τα Κρυφά Μυστικά της

by

Η Θαλασσοθεραπεία και τα Κρυφά Μυστικά τηςΗ  θάλασσα  έχει  πολλά « κρυμμένα μυστικά» , με μοναδικά  οφέλη  τόσο για την υγεία  όσο και για την ομορφιά μας !!!  Το θαλασσινό νερό και τα παράγωγά του , όπως τα φύκια και η λάσπη, λόγω της πληθώρας  των μετάλλων και των ιχνοστοιχείων που περιέχουν – χλώριο, νάτριο, ασβέστιο, κάλιο, ιώδιο – έχουν  μυοχαλαρωτικές,  αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές  ιδιότητες.

Θαλασσινό νερό : Bελτιώνει  την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Το θαλασσινό νερό όταν   είναι ζεστό ,σε θερμοκρασία 34Ο -39Ο C, ανοίγει  τους πόρους της επιδερμίδας, ώστε να διεισδύσουν σε μεγαλύτερο βάθος τα πολύτιμα συστατικά του.

Φύκια : Όλα τα θρεπτικά στοιχεία του θαλασσινού νερού τα βρίσκουμε και στα φύκια, σε συγκεντρώσεις όμως 50.000 φορές μεγαλύτερες! Χωρίς να φανεί υπερβολή , είκοσι  χιλιάδες ποικιλίες και είδη φυκιών από όλο τον κόσμο μετατρέπονται σε μορφή πούδρας και χρησιμοποιούνται σε προϊόντα περιποίησης  προσώπου και σώματος. Aνάλογα  με το χρώμα τους – υπάρχουν καφέ, κόκκινα, μπλε και πράσινα-, έχουν  διαφορετικές ιδιότητες.

Bοηθούν  την αύξηση του μεταβολισμού, καταπολεμούν την κυτταρίτιδα,  συμβάλλουν στη βαθιά απολέπιση του σώματος, ενυδατώνουν, θρέφουν και οξυγονώνουν τους  ιστούς ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνουν  επιδερμική σύσφιγξη.

Aλάτι :  Τα  θαλάσσια άλατα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, ενεργοποιούν  την  μικροκυκλοφορία  των ιστών και βελτιώνουν την υφή της.

Λάσπη : H θαλάσσια λάσπη έχει πολύ έντονη  μυοχαλαρωτική  δράση και είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία. Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί πολλή θερμότητα, διαστέλλει τους πόρους της επιδερμίδας και αφήνει τα συστατικά της να διεισδύσουν σε βάθος.  H λάσπη από τη Νεκρά  Θάλασσα θεωρείται η καλύτερη, καθώς όλα τα ευεργετικά της στοιχεία βρίσκονται σε πολύ υψηλότερες συγκεντρώσεις ,μέχρι και 150 φορές, συγκριτικά με άλλες θάλασσες.

Σύμφωνα με το Διεθνή  Οργανισμό   Θαλασσοθεραπείας , τα κέντρα πρέπει να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την ακτή, το νερό να αντλείται τοπικά,  το γύρω περιβάλλον στη συγκεκριμένη περιοχή  και η θάλασσα πρέπει να είναι καθαρά. Η υγιεινή  διατροφή και η ηλιοθεραπεία  συμβάλλουν  σημαντικά στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

H θαλασσοθεραπεία μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική σε παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος όπως αρτηριακή υπέρταση, σε αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα και χρόνιες βρογχίτιδες και σε δερματολογικές παθήσεις όπως ψωρίαση και έκζεμα. Θεωρείται επίσης ιδιαίτερα αποτελεσματική σε μυοσκελετικές παθήσεις, όπως πόνοι και σπασμοί οποιασδήποτε αιτιολογίας, αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγίες, αρθρίτιδες …

Συμβάλλει στη βελτίωση της άμυνας του οργανισμού και της ποιότητας του ύπνου.

H  θαλασσοθεραπεία  αντενδείκνυται σε όσους πάσχουν από σοβαρά καρδιακά και αναπνευστικά νοσήματα. H χρήση των ζεστών θεραπειών πρέπει επίσης να αποφεύγεται στις περιπτώσεις προβλημάτων του κυκλοφορικού  κάτω άκρων . Σε  περίπτωση, που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Σε όλα τα κέντρα θαλασσοθεραπείας  υπάρχει γιατρός, ο οποίος, βασισμένος στο ιατρικό ιστορικό σας, σας υποδεικνύει τις κατάλληλες θεραπείες.

Για σώμα  χωρίς κυτταρίτιδα : Οι διάφορες θεραπείες, κυρίως με τα προϊόντα της θάλασσας – φύκια και λάσπη- βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού των κυττάρων, με αποτέλεσμα να γίνονται περισσότερες καύσεις στον οργανισμό. Με την απώλεια βάρους, την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και την επιδερμική σύσφιγξη που επιτυγχάνεται, το δέρμα οξυγονώνεται, απορροφά όλα τα θρεπτικά στοιχεία και αναζωογονείται.

Θαλασσοθεραπεία στον  χώρο σαςΣτην αγορά υπάρχει ποικιλία προϊόντων, βασισμένων στο νερό της θάλασσας και στα παράγωγά του, που σας επιτρέπουν να κάνετε οικονομικά και γρήγορα κούρες αναζωογόνησης του δέρματος.

Χαλαρωτικό  μπάνιο με φύκια : Γεμίστε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό και προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας θαλάσσια άλατα και φύκια , καθώς και 1-2 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Ανακατέψτε  ελαφρά, βυθιστείτε μέσα και χαλαρώστε!!!!

Λοράνδου – Κουμπενά  Χρυσάνθη
Ειδικός  Εφαρμογών  Αισθητικής – Μake  Up  Artist
Email: juicymakeupnews@hotmail.com

Leave a Comment