Ομορφιά & Καλή Ζωή — 23/09/2013 at 09:44

Φθινόπωρο, Καιρός για Ενυδάτωση της Επιδερμίδας

by

Φθινόπωρο, Καιρός για Ενυδάτωση της ΕπιδερμίδαςΤο καλοκαίρι  μας αποχαιρέτησε   και το  φθινόπωρο  έφθασε !!!! Με την αλλαγή  του καιρού αλλάζουν  και οι ανάγκες  περιποίησης  της επιδερμίδας  μας. Το τρίπτυχο για μία σωστή  και ολοκληρωμένη φροντίδα  αποτελείται από την απολέπιση  – καθαρισμός , την  ενυδάτωση   και  την σύσφιξη.

 Καθαρισμός ~ Απολέπιση

Μία  καθημερινή συνήθεια είναι το μπάνιο  ή το ντουζ  !!! Αυτό μπορεί να μετατραπεί σε πραγματική απόλαυση. Κάνοντας ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο,  προσθέτουμε άλατα ή αιθέρια έλαια στο νερό  προσφέροντας τα μέγιστα  στην ενυδάτωση της επιδερμίδας μας. Επιλέγουμε το αιθέριο έλαιο ανάλογα με το  τι θέλουμε να προσφέρουμε στο δέρμα μας…. Όπως  έχω ξαναπεί τα αιθέρια έλαια έχουν διαφορετικές ιδιότητες , το τριαντάφυλλο  ενυδατώνει , η λεβάντα χαλαρώνει, το  ylang – ylang χαρίζει ευεξία. Αποφεύγουμε την χρήση καυτού νερού, προτιμούμε χλιαρές ή μέτριες θερμοκρασίες. Σκουπίστε απαλά το δέρμα  χωρίς να τρίψετε έντονα το δέρμα σας.

Η απολέπιση θεωρείται η πιο έξυπνη κίνηση για την περιποίηση της επιδερμίδας. Με την  απολέπιση απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα της κεράτινης στοιβάδας , ανανεώνεται και στην συνέχεια απορροφά ευκολότερα τις ενυδατικές κρέμες. Η απολέπιση μπορεί να εφαρμόζεται μέχρι και δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα βέβαια  τον τύπο αλλά και τις ανάγκες της επιδερμίδας. Ειδικά το καλοκαίρι φροντίζουμε και επιμένουμε σε σημεία όπου η επιδερμίδα είναι πιο σκληρή και παχιά, όπως οι φτέρνες , οι αγκώνες και τα γόνατα. Η επιδερμίδα στο σώμα είναι πιο σκληρή και  παχιά από ότι του προσώπου γι ‘ αυτό επιλέγουμε προϊόντα απολέπισης  με χοντρούς κόκκους για καλύτερο αποτέλεσμα.

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση θεωρείται απαραίτητη όταν θέλουμε ένα λαμπερό και υγιές δέρμα. Το καλοκαίρι  η  επιδερμίδα αφυδατώνεται  από την ζέστη και τις συχνές εναλλαγές θερμοκρασίας από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,,( στους εσωτερικούς από την χρήση κλιματιστικών και στους εξωτερικούς από την υψηλή θερμοκρασία). Καθημερινά το δέρμα διψά  για ενυδάτωση. Στην αγορά υπάρχει πληθώρα προϊόντων  για τις ανάγκες κάθε τύπου  δέρματος. Απλώνουμε το ενυδατικό προϊόν σε  ελαφρά νωπή επιδερμίδα .

Σύσφιξη

Η  φροντίδα κατά της χαλάρωσης και της κυτταρίτιδας πρέπει να εφαρμόζεται καθ’ όλη την διάρκεια  του χρόνου.  Η κυτταρίτιδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια δυσμορφία των σημείων όπου εμφανίζεται. Η κατανομή νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στην ακριβώς από κάτω στιβάδα  δεν κατανέμεται αναλογικά. Το πρόβλημα δημιουργείται από την κακή μικροκυκλοφορία του αίματος στα αγγεία των σημείων αυτών. Χρησιμοποιώντας  μια ειδική κρέμα που θα τονώσει την επιδερμίδα και θα μειώσει την όψη  φλοιού πορτοκαλιού  πρωί και βράδυ για μεγάλο διάστημα, θα έχουμε τα επιθυμητά  αποτελέσματα.

Δεν υπάρχει καλλυντικό προϊόν που μπορεί να εξαφανίσει την κυτταρίτιδα αν δε συνδυαστεί με γυμναστική , σωστή διατροφή  και διακοπή καπνίσματος!!.

-Συνδυασμός  άσκησης και διατροφής!

Εάν θέλεις να μειώσεις την αντιαισθητική κυτταρίτιδα, ακολούθησε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και αποφεύγοντας  τα λιπαρά, τα γλυκά και τους υδατάνθρακες.

-Κάνε μασάζ!

Εφαρμόζοντας την κρέμα ή το gel  κάνοντας μασάζ με ανοδικές κινήσεις  από τα πόδια προς τους γλουτούς , θα διαπιστώσεις ότι βελτιώνονται τα αποτελέσματα του προϊόντος καθώς και η κυκλοφορία του αίματος σε όλη την περιοχή.

juicymakeupnews@hotmail.com

Leave a Comment