Τέχνες — 19/08/2012 at 15:06

Βραδιά Μουσικού Φεστιβάλ με Αρλέτα

by

Το αεράκι της Αύρας φέρνει όλο το άρωμα του καλοκαιριού ανάμεσα στις πολλές- πολλές καρέκλες. Τα πόδια έχουν ήδη αγγίξει βαθιά την άμμο και απορροφούν όλους τους κραδασμούς και την ένταση της φωνής της. Η εμφάνισή της θυμίζει περισσότερο κατάθεση ψυχής με μουσικά διαλείμματα, πολιτική και κοινωνική παρέμβαση με στίχους και μελωδίες που αγγίζουν κάθε ψυχή.

Η συναυλία της Αρλέτας στο 7ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ  ένωσε τα χέρια κι άνοιξε τις αγκαλιές διάπλατα. Από «Το τραγούδι της Δραχμής» και μια διαδρομή ονείρων κι οραμάτων, σιγοτραγουδώντας, φθάσαμε στο «Τραγούδι της ερήμου» τη συγκίνηση για τα πρόσωπα που έφυγαν από κοντά μας «μα θα ξανάρθουν».

 «Τραγουδάτε γιατί το τραγούδι δεν κοστίζει τίποτα. Η τιμή του πέφτει βέβαια, αλλά δε ξέρουμε αν αυτό είναι μόνιμο».

Η παρουσία της, αν και με στραμπουλιγμένο πόδι που σχεδόν δε μπορούσε να πατήσει, μάγεψε τους θεατές που ζητούσαν ακόμη ένα τραγούδι, υπό τους ήχους της δικής της κιθάρας, αλλά και των πλήκτρων του Τάκη Φαραζή. Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς, που απέσπασε το δυνατότερο χειροκρότημα, ήταν η μικρή εμφάνιση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του φεστιβάλ Ντόρας Μπακοπούλου, η οποία έπαιξε στο πιάνο το αγαπημένο ελληνικό τραγούδι ¨Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «μιας και η βραδιά απόψε δεν έχει φεγγάρι»

Βραδιά Μουσικού Φεστιβάλ με ΑρλέταΒραδιά Μουσικού Φεστιβάλ με Αρλέτα

 

Leave a Comment