Τέχνες — 28/08/2012 at 10:03

Τα Ύπαιθρα του Νεκτάριου Κοντοβράκη

by

Οι πίνακες του, κρεμασμένοι τακτικά στους τείχους του Λαογραφικού, παρουσιάζουν όλα τα χρώματα και την αύρα της Αίγινας. Αν κάποιος δε γνώριζε το νησί, θα μπορούσε με κύριο μέσο τους πίνακες να ξεναγηθεί στις βάρκες και τις ακρογιαλιές, σε όλο το φάσμα της αιγινήτικης υπαίθρου.

Η Ακουαρέλα, το Ακρυλικό και το Λάδι, είναι τα υλικά του Νεκτάριου Κοντοβράκη, τα οποία σε αυτή του την έκθεση επικυρώνουν έναν ιδιόμορφο δανεισμό από το φυσικό περιβάλλον. «Κεντρικό θέμα η Αίγινα, τα ύπαιθρά της που προσφέρονται έχοντας ένα πολύ ωραίο φως, το Αττικό. Οι περισσότεροι ζωγράφοι ενδιαφέρονται γι’ αυτό το φυσικό φως, για την ιστορία του τόπου, για τον εφάμιλλο του Παρθενώνα, ναό της Αφαίας. Τους εικαστικούς τους ενδιαφέρει πολύ η ιστορία του τόπου όπου ζουν και δημιουργούν».

Η έκθεσή του που θα διαρκέσει μέχρι και τις 29 Αυγούστου, αποτελεί καθημερινά σταθμό για τουλάχιστον πενήντα επισκέπτες. Η οικονομική κρίση και η γενικότερη κατήφεια δε φαίνεται να έχουν σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη και τη διάδοση της κάθε είδους τέχνης. «Το μόνο πράγμα που μπορεί να μείνει είναι η τέχνη. Και σε άλλες οικονομικές συγκυρίες ο δημιουργός ποτέ δεν έπαψε να κάνει τέχνη, κι όταν πεινά και όταν είναι χορτάτος πάλι τέχνη κάνει.»

Τα Ύπαιθρα του Νεκτάριου ΚοντοβράκηΤα Ύπαιθρα του Νεκτάριου Κοντοβράκη

Leave a Comment