Τέχνες — 25/02/2013 at 13:45

Τα Ίδια και τα Γίδια, … Συνεχίζεται

by

Τα Ίδια και τα Γίδια, … ΣυνεχίζεταιΚάθε φορά που έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια θεατρική παράσταση στην Αίγινα σκέφτομαι πόσο τυχεροί ήμαστε που κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν ακόμα την δύναμη να προσφέρουν ψυχαγωγία και πολιτισμό. Γράφω με αφορμή την παράσταση με τίτλο «Τα Ίδια και τα Γ…ίδια» του Γιώργου Σούρη που παίζεται στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας και την επικοινωνία που είχαμε με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη της παράστασης Βασίλη Βασιλάκη.

Οι συντελεστές της παράστασης, δικοί μας άνθρωποι γεμάτοι μεράκι και ταλέντο, μοιράζονται δύσκολες ερμηνείες με το κοινό και με τους εαυτούς τους. «Το πρώτο μισό του έργου αποτελείται από ποιήματα που η Ανθή Μαρμαρινού έγραψε, μουσική πάνω στους στοίχους του Γιώργου Σουρή. Ως επαγγελματίας ηθοποιός μπορώ να σας πω πως είναι πραγματικός άθλος που παίζεται αυτό το έργο. Χρειάστηκαν τέσσερεις μήνες εντατικής δουλειάς.»

Το έργο είναι αυστηρά πολιτικό και με την μορφή που έχει πάρει σήμερα η πολιτική θα λέγαμε πως περιγράφει με ακρίβεια την καθημερινότητά μας. «Είναι αρκετά εντυπωσιακό πως ο Γιώργος Σούρης γράφει με ποιητική και σατυρική διάθεση την διαχείριση του ελληνικού χρέους από το 1824 μέχρι σήμερα. Το μαύρο παραμύθι που ζούμε δεν είναι κάτι καινούριο. Παίζεται από την έναρξη του ελληνικού κράτους. Αυτό ήταν που με σόκαρε και θέλησα να το μοιραστώ και να το ακούσουν όλοι. Τώρα που μας πήραν χρήματα και lifestyle, έπεσε και ο μανδύας που φορούσαμε και φάνηκε η γύμνια μας» Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η επικοινωνία που είχαμε με τον Βασίλη Βασιλάκη.

Ο χώρος του Δημοτικού θεάτρου είναι ο καταλληλότερος για να φιλοξενήσει μια παράσταση που περιγράφει την λειτουργία και την κατάντια του ελληνικού κράτους τον τελευταίο αιώνα και επίσης ο καταλληλότερος για να παρουσιάσει τις προσπάθειες των υγειών και ταλαντούχων ελλήνων που προσπαθούν να μας κρατήσουν ζεστούς, αισιόδοξους και ζωντανούς με το ταλέντο και την φιλοξενία τους, μα πάνω απ όλα να μας εμπνεύσουν με την προσπάθειά σους.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή μέχρι τις 10 Μαρτίου, Μην το χάσετε!

Τα Ίδια και τα Γίδια, … Συνεχίζεται

Leave a Comment