Τέχνες — 19/07/2013 at 11:41

Το Θεατρικό Φυτώριο Παρουσιάζει το Drinking in America

by

Το Θεατρικό Φυτώριο Παρουσιάζει το Drinking in AmericaΤο Θεατρικό Φυτώριο Αίγινας  παρουσιάζει το Drinking in America του Eric Bogossian στο  Αίθριο Θεατράκι της Σκοτεινής (στην οικία του ζωγράφου Νεκτάριου Κοντοβράκη). Οι παραστάσεις ξεκινούν  τη Παρασκευή 19 Ιουλίου και κάθε Παρασκευή εώς τις 30 Αυγούστου. Ώρα 21:30.Οι  δέκα μικροί μονόλογοι  σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Νίκο Καλαμό, πραγματεύονται τα ναρκωτικά, το ρατσισμό, το χρήμα, την  εγκληματικότητα, το σεξ και άλλα. Διάρκεια εξήντα λεπτά. Το έργο βραβεύτηκε με το βραβείο  Obie (Βραβείο Off-Broadway Productions).  Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ  Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6937626952

Για το συγγραφέα

Ο Έρικ Μπογκόζιαν είναι ο συγγραφέας των έργων “Talk Radio”, “Suburbia” , “Griller”, “ Sex Drugs & Rock n Roll”. Μεταξύ άλλων έχει πάρει  3 βραβεία Obie για το “Drinking in America”, “Sex  Drugs & Rock n Roll” και “Pounding Nails In the Floor with My Forehead”. Έγραψε το σενάριο της ταινίας “Talk Radio” και πήρε το βραβείο Ασημένια Αρκούδα στο φεστιβάλ Βερολίνου. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων  με  τους σκηνοθέτες  Oliver Stone, Robert Altman & Woody Allen.

Στα επιτυχημένα Solos του “Drinking in America” συντελείται μια μικρή αλλά αισθητική και ευεργετική  επανάσταση αλήθειας και αποκάλυψης απέναντι στη φθορά και τα αδιέξοδα της εποχής μας.

Για το σκηνοθέτη και ερμηνευτή

Ο Νίκος Καλαμό σπούδασε στις σχολές Γ. Θεοδωσιάδη και Γ. Βαφεία. Το 1975 εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη.  Συνέχισε τις σπουδές του στο θεατρικό φυτώριο της Stella Adler για 6 χρόνια. Στην Αμερική έμεινε μέχρι το 1990. Έπαιξε σε 18 off και off off  Broadway παραγωγές, “S. Mrozelk” στο La mama, “ Terence Mc Nally” στο Ubu rep, στο έργο “Room Service” στο  Round About Theater σε σκηνοθεσία Alan Arkin, μεταξύ άλλων. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δημιούργησε  το Θεατρικό Φυτώριο Αίγινας όπου δουλεύει με ερασιτέχνες. Το Θεατρικό Φυτώριο Αίγινας ανέβασε τον “ Επιστάτη” του Harold Pinter, το “Τέλος  Ταξιδιού” του Samuel Beckett, και από τη συλλογή των μονόπρακτων του Tennessee Williams τα 27 Βαγόνια Γεμάτα Βαμβάκι  και  2 μονόπρακτα.

Το έργο έχει ανέβει στο παρελθόν από το Θεατρικό Φυτώριο Αίγινας στο θέατρο Βαφείων, στο Έναστρον και στο θέατρο Δίπυλων καθώς και στην Αίγινα.

 

Leave a Comment