Τέχνες — 29/07/2013 at 10:28

Ποιητικά Έριξε Αυλαία το Φεστιβάλ Θεάτρου

by

Ποιητικά Έριξε Αυλαία το Φεστιβάλ Θεάτρου

Με την αγγελική φωνή της Ηρώς Σαϊα και την μεστή ερμηνεία του Γιώργου Νανούρη το 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου  έκλεισε για φέτος τις παραστάσεις του. Μια μεγάλη συλλογή από μελοποιημένα ποιήματα αλλά και πολύ γνωστά λαϊκά τραγούδια πλαισίωσαν την χτεσινοβραδινή παράσταση. Τραγούδια σπουδαίων ερμηνευτών όπως ο Καζαντίδης ,η Αρβανιτάκη ,Σωτηρία Λεονάρδου και πολλών άλλων, ερμηνεύτηκαν μοναδικά από τους δύο συντελεστές που μας πρόσφεραν μια όμορφη βραδιά. Με την παρουσία του μας τίμησε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος και συνεργάτης των ερμηνευτών. Και οι δύο συντελεστές της μουσικής παράστασης έχουν ένα πλούσιο βιογραφικό συνεργασιών.

Η Ηρώ Σαϊα είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Αρμένη και σπούδασε φωνητική στο Εθνικό Ωδείο. Ιδρυτικό μέλος της μουσικό- θεατρικής ομάδας Σπείρα-Σπείρα έχει συνεργαστεί με τον Σταμάτη Κραουνάκη ,τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Λ. Κελαηδόνη τον Γιάννη Σπανό και άλλους.

Ο Γιώργος Νανούρης είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε πάνω από 20 θεατρικά έργα ενώ έχει σκηνοθετήσει περίπου 16 θεατρικές παραστάσεις.

Το φετινό  Φεστιβάλ Θεάτρου θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι έδωσε την δυνατότητα στο κοινό της Αίγινας για μια ακόμα να απολαύσει μια σειρά από ποιοτικές παραστάσεις με αξιόλογους και καταξιωμένους ερμηνευτές της μουσικής και θεατρικής σκηνής. Θα θέλαμε όμως να σημειώσουμε ότι ο συντονισμός των παραστάσεων του Φεστιβάλ Θεάτρου  σε σχέση με τις υπόλοιπες πολιτιστικές εκδηλώσεις του νησιού, που αυτή την περίοδο είναι πολλές και εξίσου αξιόλογες ,θα πρέπει να γίνεται με μεγαλύτερη βαρύτητα προς το Φεστιβάλ ώστε το κοινό να μπορεί να το παρακολουθήσει απρόσκοπτα, αλλά και από την άλλη μεριά το ίδιο το Φεστιβάλ να αποκτήσει εξωστρέφεια για να καθιερωθεί ως πολιτιστικός θεσμός για την Αίγινα με μεγαλύτερη εμβέλεια.

Leave a Comment