Τέχνες — 20/09/2013 at 10:05

Η Έκθεση από το Εργαστήρι Πετράς

by

Μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων πέτρας που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ,πάνω από σαράντα έργα παίρνουν μέρος στην έκθεση που παρουσιάζετε στο Πύργο του Μάρκελλου.

Ο κος Σπύρος Γαλάρης ,ο κος Τάκης Μαρίνης και ο κος Σώζος Τζώνης μετέδωσαν τα μυστικά της επεξεργασίας της πέτρας  στους μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού ,αλλά και σε μεγαλύτερους ,που είχαν την διάθεση και όρεξη να αφιερώσουν ελάχιστο από τα χρόνο τους για να γίνουν για λίγο γλύπτες.

Καθ’ όλη την διάρκεια των μαθημάτων οι 3 γλύπτες μας μετέφεραν τον ενθουσιασμό τους για την ανταπόκριση των μαθητών και την μεγάλη επιμονή που είχαν για να μάθουν να επεξεργάζονται ένα τόσο δύσκολο και ταυτόχρονα όμορφο υλικό.

Τα αποτελέσματα των μαθημάτων εμφανή για όσους θελήσουν να περάσουν από την έκθεση και να θαυμάσουν τα έργα, που δύσκολα αντιλαμβάνεσαι ότι δημιουργήθηκαν μετά από δέκα περίπου μαθήματα πέτρας.

Τα σεμινάρια καθώς και η έκθεση έγιναν μετά από πρωτοβουλία του 5ου Φεστιβάλ Φιστικιού και της κας Φλώρας Αλυφαντή προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του φεστιβάλ.

Η έκθεσή θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013.

Η Έκθεση από το Εργαστήρι Πετράς

Leave a Comment