Εκδηλώσεις — 10/08/2012 at 11:40

Εθελοντισμός και Φεστιβάλ Φιστικιού για 4η Χρονιά

by

Ο δρόμος για το 4ο Φεστιβάλ Φιστικιού άνοιξε και σχεδόν σαράντα ημέρες μας χωρίζουν από τη μεγάλη γιορτή του Σεπτέμβρη. 20-23 του μήνα, το νησί φορά τα καλά του και υποδέχεται όλους τους μικρούς και μεγάλους του φίλους, ντόπιους και επισκέπτες. Μία-μία οι δυσκολίες μένουν πίσω και η αισιοδοξία διαγράφεται στα πρόσωπα της οργανωτικής επιτροπής, των εθελοντών και των επαγγελματιών που περιμένουν το γεγονός ως μια μεγάλη τουριστική και οικονομική ανάσα, πρόδρομο αισιοδοξίας για έναν αβέβαιο και οριακό χειμώνα.

Λίγες ώρες πριν βγουν τα βιβλιαράκια με το δεκαεξασέλιδο δίγλωσσο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, οι εθελοντές, αλλά και τα Μ.Μ.Ε. του νησιού είχαν την ευκαιρία να μάθουν πρώτοι για τις εκδηλώσεις και τις ανάγκες του, στην Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, υπό τα τραγούδια των τζιτζικιών. Βασικοί άξονες της διοργάνωσης είναι –όπως είχε τονίσει πρόσφατα  η πρόεδρος κα Φλώρα Αλυφαντή σε συνέντευξή της στο AeginaNews- η παιδική ψυχαγωγία με επικεφαλής την κα Αρχοντούλα Γεωργακοπούλου, ο τομέας της γαστρονομίας της κας Ράνιας Κορναράκη – Πετρά, το Λαγήνι workshops των Γιάννη Δέδε και Σταύρο Κουμούτσο, η διαδρομή των καλλιτεχνών, μα και η εμπορική έκθεση των Ασπέ Κουλόν και Στράτου  Πανταβού.

«Ο εθελοντισμός είναι μια κοινωνική προσφορά για τον τόπο που αγαπάμε, δεν είναι δουλεία».

Η προφεστιβαλική περίοδος ξεκινά σε λίγες ημέρες, στις 25 Αυγούστου, με εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την καλλιτεχνική δραστηριότητα του νησιού, τον πολιτισμό και την παράδοση. Το πρόγραμμα εκδίδεται νωρίτερα από πέρυσι έτσι ώστε οι επισκέπτες να ενημερωθούν για τις εκδηλώσεις του Σεπτέμβρη και να δρομολογήσουν μια ακόμη επίσκεψη την περίοδο αυτή στο νησί. «Φέτος το φεστιβάλ στήνεται πολύ καλά με ανθρώπους που δουλεύουν με σοβαρότητα και του δίνουν άλλο αέρα και αρώματα. Υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές για μια πολύ καλή του έκδοση.» Στις σημαντικότερες στιγμές της γιορτής, οι οργανωτές κατατάσσουν το εργαστήρι Λαγήνι workshops, το οποίο πρόκειται να κατασκευάσει σκηνογραφία στη μνήμη του Φραγκίσκου Κάππου «Δεν πρέπει να τον ξεχνάμε, είναι μεγάλο δώρο τα έργα του.», τόνισε η κα Αλυφαντή. Ξεχωριστό γεγονός που αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων είναι τόσο η τελετή έναρξης σε σκηνοθεσία Βασίλη Βασιλάκη, όσο και η τελετή λήξης σε μια ιδέα της κας Φρακτοπούλου, όπου η παράδοση και η καινοτομία συναντώνται.

Γίνετε κι εσείς εθελοντής, δηλώνοντάς τη συμμετοχή σας στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ (Κ.Ε.Δ.Α.) ή στην υπεύθυνη κα Γιούλη Ανταλή.

Εθελοντισμός και Φεστιβάλ Φιστικιού για 4η ΧρονιάΕθελοντισμός και Φεστιβάλ Φιστικιού για 4η ΧρονιάΕθελοντισμός και Φεστιβάλ Φιστικιού για 4η ΧρονιάΕθελοντισμός και Φεστιβάλ Φιστικιού για 4η Χρονιά

Leave a Comment