Εκδηλώσεις — 15/09/2012 at 21:59

«A Musical Night» Κινηματογραφικά Ταξίδια στο Λαογραφικό

by

Τραγούδια που σε οδηγούν σε εικόνες και σκηνές αγάπης, αποχωρισμού, θρυλικού πάθους και άγρυπνου έρωτα.  Μουσικές που σε αγγίζουν λες και θες να ζήσεις την ίδια εκείνη στιγμή το απόλυτο, το άπιαστο. Από «Το φάντασμα της όπερας», στο «Ωραία μου κυρία», την «Αμελί», «Το καμπαρέ» και το «West Side Story», όλες οι σημαντικές μουσικές ταινίες παρήλασαν ηχητικά σε ολόκληρη την έκταση της Αυλής του Λαογραφικού Μουσείου.

Τα πλήκτρα του Βαλέριου Ισμαγκίλοβ και η φωνή της σοπράνο Αθηνάς Δημητρακοπούλου έδωσαν το δρομολόγιο ενός παγκόσμιου κινηματογραφικού ταξιδιού που ένωνε την Αμερική με την Ευρώπη και εν τέλει όλον τον κόσμο, κάθε πλευρά της γης όπου οι ταινίες αγαπήθηκαν. Συνεπιβάτες τα τραγούδια, η ερμηνεία και η δραματοποίηση που συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους, τους πραγματικούς λάτρεις του μιούζικαλ. Κάθε νότα –όπως σχολίασε θεατής- γινόταν ένα με τη φωνή της καλλιτέχνιδας και ακουγόταν πέρα από το εκτόπισα του Λαογραφικού.

Η μουσική βραδιά ήταν μια από τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 4ου Φεστιβάλ Φιστικιού, πίσω από την οργάνωση της οποίας πέραν από την Κ.Ε.Δ.Α., βρισκόταν η πολύ καλή φίλη της σοπράνο Άννα Γεραλή, η οποία παρουσιάζοντας τους δύο καλλιτέχνες εξήρε τη μουσική τους συνέπεια, το ταλέντο και την ποιότητα του χθεσινού προγράμματος. Με τη σειρά της η πρόεδρος του 4ου Φεστιβάλ Φιστικιού κα Φλώρα Αλυφαντή, υπερτόνισε τη βαρύνουσα σημασία τέτοιων εκδηλώσεων και μάλιστα από τόσο ταλαντούχους και σημαντικούς συντελεστές. Οι δύο μουσικοί έπαιξαν με λιγοστούς θεατές λόγω και των υπολοίπων φεστιβαλικών εκδηλώσεων ΛαγήνιWorkshops στο Εϋνάρδειο και  της έκθεσης «Ειρήνη» στον Πύργο του Μάρκελλου.  Τη βραδιά μεταξύ άλλων παρακολούθησε ο δήμαρχος κος Σακκιώτης με τη σύζυγό του, αλλά και ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α. κος Τζίτζης.

Απόψε το βράδυ ακολουθεί μια ακόμη βραδιά στο Λαογραφικό, αφιερωμένη στη ναυτική ζωή και τη θαλασσινή ποίηση του Νίκου Καββαδία. Ο Κώστας Καστανάς με τη συνοδεία μουσικής θα απαγγείλει τη «Βάρδια». Η είσοδος είναι 10 ευρώ. Ώρα έναρξης 21:30.

«A Musical Night» Κινηματογραφικά Ταξίδια στο Λαογραφικό

Leave a Comment