Οι M.O.T.He Jazz Trio στο «Λαογραφικό Jazz Club»

by

Η μουσική βγαίνει πράγματι από μέσα τους. Θαρρείς πως για να φτάσει στα δικά σου αυτιά κάνει ένα μεγάλο ταξίδι περνώντας από τα πρώτα κύτταρα τους σε όλους διαδοχικά τους ιστούς, τα όργανα, τους μύες. Όλα τα άκρα του σώματος τους αναβλύζουν νότες και  ήχους ακανόνιστους μελωδικά πλεγμένους που σκαρφίστηκαν εκείνη, την ίδια ώρα της μουσικής δράσης. Συνηθίζουν να λειτουργούν αυτόνομα. Στήνουν οι ίδιοι τα μουσικά όργανα, τα ηχητικά, τα φώτα και μετατρέπουν την Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου σε ένα αλλοτινό ημίαιμο τζαζ στέκι.

Δε μπορείς να πεις πως η μουσική τους είναι μόνον τζαζ. Συναντά κανείς και ψήγματα της ροκ, έντεχνου λαϊκού, λίγο ethnik και λίγο gothic. Ίσως γι’ αυτό το χθεσινό κοινό στελεχώθηκε από άτομα όλων των ηλικιών που χόρευαν πάνω στην καρέκλα τους, όπως περίπου και οι μουσικοί Βαγγέλης Τσίνας-ντραμς, Ηλίας Πανταζής-μπάσο και Μανόλης Παπαδάκης-πιάνο, έκλειναν τα μάτια και γεύονταν κάθε διάσταση του ρυθμού, λικνίζοντας κάθε πιθαμή του κορμιού τους. «Το trio M.O.T.He. (music of the heart) αποτελεί ένα σύνολο με ανοικτό πολυμορφικό ρυθμικό και ηχητικό χαρακτήρα. Απομακρυσμένο από ταυτότητες, κατηγοριοποιήσεις, στερεότυπα και δεδομένα φόρμας, απόλυτα αυτόνομο και ανεξάρτητο και στη δομή και στη λειτουργική οργάνωση και το σκεπτικό του και με την πεποίθηση πως η μουσική είναι μόνο μία, εκείνη της εκδήλωσης των ανθρωπίνων συναισθημάτων, αποτυπώνει σχέσεις και στιγμές ανθρώπων με μουσικούς ήχους, ακολουθώντας τον πάντα ασφαλή δρόμο που περνά μόνο μέσα από τη διαρκή χαρά, τον πειραματισμό και την εξερεύνηση. Οι M.O.T.He διερευνούν ακατάπαυστα το όριο των εκφραστικών σε πλαίσιο ατομικής και ομαδικής δράσης και το εκφράζουν στο ακροατήριο τους χωρίς την υποβολή του σε καθοδήγηση και υποχρέωση ταύτισης με αυτό.(…) Οι M.O.T.He πιστεύουν πως στη σημερινή εποχή οι “απαντήσεις” βρίσκονταν μόνον όταν υπάρχει η ελπίδα απελευθέρωσης και προβολής του “εσωτερικού” ανθρώπου, προς τους άλλους, όσο και η δυνατότητά μας να γινόμαστε συμμέτοχοι στο δικό του κόσμο, τόσο στο προσωπικό του πρόβλημα, όσο και στη δική του χαρά. Η μουσική για εμάς, οφείλει να υπηρετεί τον άνθρωπο του σήμερα ως πρότυπο ελπίδας και εφαρμοσμένης αντίστασης ενάντια σε μια παγκόσμια βίαιη πρακτική.»

πίνακα της κας Ειρήνης ΒουρλούμηΜε αυτήν την εναλλακτική συναυλία, έκλεισε και επίσημα ο κύκλος του 4ου Φεστιβάλ Φιστικιού με τον κο Νίκο Τζίτζη, πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α. να ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην υλοοίηση και εξέλιξη της διοργάνωσης. Λίγη ώρα πριν την τελευταία μετα-φεστιβαλική εκδήλωση έγινε η κλήρωση για τον νικητή του κουίζ της «Διαδρομής των Καλλιτεχνών». Ο κος ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΑΚΑΣ είναι ο τυχερός που κέρδισε τον πίνακα της κας Ειρήνης Βουρλούμη.

Οι M.O.T.He Jazz Trio στο «Λαογραφικό Jazz Club»

Leave a Comment