Εκδηλώσεις — 15/10/2012 at 23:23

«Χορεύοντας το Βηματισμό της Ιστορίας» από την Ομάδα Χορού του ΓΕΛ Αίγινας

by

«Χορεύοντας το βηματισμό της Ιστορίας» Χορός και κοινωνία στην Ελλάδα από το 19ο αιώνα έως τη δεκαετία του ΄60

Ομάδα Χορού ΓΕΛ Αίγινας

«Σε εποχές αλλοτινές, δημιουργήθηκε η έννοια της χορευτικής παράδοσης μιας ομάδας, μιας κοινότητας, ενός ολόκληρου λαού. Το σώμα που χορεύει περιγράφει τον πολιτισμό και την κοινωνία της εποχής του, σαρκώνει μια στιγμή στην Ιστορία…»

Η Ομάδα Χορού ΓΕΛ Αίγινας παρουσιάζει την εκδήλωση «Χορεύοντας το βηματισμό της Ιστορίας» και φωτίζει στιγμές της ελληνικής κοινωνίας, σε ένα χορευτικό ταξίδι στο χρόνο. Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Αίγινας την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11.45 π.μ. .

Στην Ομάδα Χορού που φέτος συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας με κοινή αναφορά την αγάπη για το χορό. Η διδασκαλία των χορών και οι χορογραφίες της εκδήλωσης «Χορεύοντας το βηματισμό της Ιστορίας» έγιναν από τα μέλη της Ομάδας.

Χορεύουν: Αξιώτη Έφη, Γκαρή Δήμητρα, Γρυπαίου Μαριάνθη, Καράντζαλη Αμαλία, Κουλόν Νεφέλη, Μαρίνη Μιχαέλα, Μεθενίτη Ελένη, Μπαρμπέρης Βαγγέλης, Μπήτρου Αντωνία, Νταμουράκη Χαρά, Πότση Κωνσταντίνα, Τζάθα Τίνα, Τσολάκος Παναγιώτης

Αφηγητές: Αλυφαντή Χριστίνα, Βερώνη Νικολέτα, Δρυμωνίτη Πέλη, Καρύδη Μιχαέλα, Μπέσης Παντελής

Υπεύθυνη Ομάδας: Λορέντζου Αναστασία

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΠΟΥΝΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Χορεύοντας το Βηματισμό της Ιστορίας» από την Ομάδα Χορού του ΓΕΛ Αίγινας

Leave a Comment