Εκδηλώσεις — 15/12/2012 at 12:21

Χριστουγεννιάτικα Χειροτεχνήματα από τον Σύλλογο Γυναικών

by

Από παντού ξεχύνεται ένα αγιοβασιλιάτικο πνεύμα λες και το νόημα ολόκληρων των γιορτών κρύβεται σε γλυκίσματα, κεριά, στολίδια και ζωγραφισμένα μπουκάλια, αγγέλους και είδωλα, σαν κι αυτά που συναντά κανείς σε τούτο το παζάρι. Η αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας δίνει τον τόνο και την ένταση στο χριστουγεννιάτικο αίσθημα και απομονώνει μόνον την καλή και ευτυχή τους πλευρά, μακριά και αντάμα από τα δεινά και τους σκοπέλους της καθημερινότητας. Τα προϊόντα των γυναικών νηστίσιμα κι αρτύσιμα, καλλιτεχνήματα σύγχρονα και παραδοσιακά είναι όλα χειροποίητα με ώρες δουλειάς, έμπνευσης και δημιουργίας.

Ο χώρος, όπως κάθε χρονιά, μοιάζει λίγο με παραμύθι. Κάποια τετραγωνικά μόνον που πλάστηκαν σαν καταφύγιο ζεστασιάς, χρωμάτων και γεύσεων. Είναι –ίσως- ένα από τα παζάρια με τις χαμηλότερες τιμές και τα περισσότερα προϊόντα που μπορούν να γίνουν τα ωραιότερα δώρα των γιορτών, συμβολικά μα και χρήσιμα. Ούτως ή άλλως, εκεί μπορεί να βρει κανείς –πέραν τον κλασσικών γλυκισμάτων- και πρωτότυπες σπιτικές συνταγές που έφτασαν στις μέρες μας από γενιά σε γενιά, ροφήματα, κεριά και στολίδια που κανείς δε μπορεί να φανταστεί πως φτιάχτηκαν με κάθε λεπτομέρεια από τις κυρίες του συλλόγου.

Το παζάρι θα είναι ανοικτό μέχρι και την Κυριακή το πρωί. Παράλληλα, γίνεται και η λαχειοφόρος κλήρωση μιας κουβέρτας για τη βοήθεια του νοσοκομείου Αίγινας «Άγιος Διονύσιος». Η τιμή λαχνού είναι 1ευρώ.

Πάρτε μια γεύση από τα κομψοτεχνήματα στις παρακάτω φωτογραφίες. Αξίζει!

Leave a Comment