Εκδηλώσεις — 10/04/2013 at 08:54

Εκδήλωση με Θέμα Καζαντζάκης – Ζορμπάς – Αίγινα

by

Εκδήλωση με Θέμα Καζαντζάκης – Ζορμπάς - ΑίγιναΟ Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με την Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ Ολβία Πόλις” διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: “ Καζαντζάκης – Ζορμπάς – Αίγινα “

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας “ Ιδρυμα Π.& Ε. Ηρειώτη” το Σάββατο 27 Απριλίου 2013, ώρα 7 μμ

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Χαιρετισμός Δημάρχου Αίγινας κ. Θεοδόση Σακκιώτη
  • Εισήγηση – Διάλεξη με θέμα: »Η Ελληνική ταυτότητα του Νίκου Καζαντζάκη» από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη κ. Γεώργιο Στασινάκη, πρέσβη Ελληνισμού.
  • Ανάγνωση αποσπασμάτων από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη »Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» και απόσπασμα επιστολών του συγγραφέα που αναφέρονται στην Αίγινα από τον ηθοποιό κ. Ανέστη Κορνέζο.
  • Διάλεξη της Καθηγήτριας φιλολόγου κας Αθηνάς Βουγιούκα, μέλους της συντονιστικής Επιτροπής Διεθνούς Εταιρείας φίλων Ν. Καζαντζάκη με θέμα: »Αφηγητής και Ζορμπάς στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, δύο πρόσωπα εκ διαμέτρου αντίθετα».
  • Συζήτηση

Επίσης στην αίθουσα θα λειτουργεί η έκθεση: »Καζαντζάκης – Ζορμπάς» – Δύο ελεύθεροι άνθρωποι, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 25 ετών από την ίδρυση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη στην Γενεύη.

Leave a Comment