Εκδηλώσεις — 06/06/2013 at 08:58

Ένα Μαγευτικό Ταξίδι από την Ιθάκη στην… Αίγινα

by

Το Σαββάτο 8 Ιουνίου καλούμαστε να γίνουμε συνεπιβάτες σε ένα  ταξίδι που θα μας προσφέρει  η Μουσική Σχολή Αγ. Νεκτάριος στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

Θα παρακολουθήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Σχολής που θα επιχειρήσει για πρώτη φορά να παντρέψει την Βυζαντινή Μουσική με τα παραδοσιακά όργανα  με ακούσματα από τραγούδια των Νησιών μας , από τον τόπο μας την Αίγινα και από την Μικρά Ασία. Η Μουσική Σχολή Αγ. Νεκτάριος λειτουργεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης και είναι αναγνωρισμένη από το κράτος περίπου 25 χρόνια. Την διεύθυνση της Σχολής έχει κος Στέλιος Κρητικός και πλαισιώνεται από έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη στο χώρο τους.

Καθηγητές βυζαντινής μουσικής είναι οι: Ανδρέαδης Θανάσης ,ο Π. Νικόλαος και ο Μακαρατζής Μηνάς ,ενώ στην διδασκαλία των παραδοσιακών οργάνων οι: Σπύρος Κοντολούρης-βιολί, Μαρία Καψαλού –σαντούρι, Αλέξανδρός Spitzing-λαούτο. Το δυναμικό της σχολής αποτελείται από 30 παιδιά στην διδασκαλία οργάνων και περίπου 50 παιδιών στην χορωδία Βυζαντινής Μουσικής.

Αξίζει λοιπόν να απολαύσουμε αυτό το ιδιαίτερο πάντρεμα, που μας επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

Ώρα έναρξης :20.30
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ

Ένα Μαγευτικό Ταξίδι από την Ιθάκη στην... Αίγινα

Leave a Comment