Εκδηλώσεις — 10/08/2013 at 10:37

Ο Χατζιδάκης μέσα από μια Τζαζ Ματιά

by

Ο Χατζιδάκης μέσα από μια Τζαζ ΜατιάΤο 8ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας έκλεισε φέτος την παρουσία του με μία βραδιά αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκη.

Μια διαφορετική προσέγγιση στο έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη, μας παρουσίασαν 5 μουσικοί της τζαζ σκηνής, δίνοντας μας την δυνατότητα να απολαύσουμε μεγάλες μουσικές συνθέσεις του με άλλη ακουστική μάτια. Μουσικά έργα όπως ο Χορός, από το Παραμύθι χωρίς  όνομα , Μια πόλη μαγική και πολύ γνωστά τραγούδια όπως Η Θάλασσα πλατιά ,Η Μπαλάντα των αισθήσεων  και των παραισθήσεων, Μια Παναγιά αποδόθηκαν εξαιρετικά σε διασκευές και ενορχηστρώσεις από τους μουσικούς, αλλά και με σεβασμό στο έργο του καλλιτέχνη. Η τζαζ ορχήστρα μας πρόσφερε ακούσματα υψηλού επιπέδου για τον ελληνικό μουσικό χώρο ισάξια διεθνούς  επιπέδου.

Οι καλλιτέχνες που πλαισίωναν το τζαζ μουσικό σύνολο ήταν οι:

Δημήτρης Καλαντζής: πιάνο, ενορχηστρώσεις
Δημήτρης Παπαδόπουλος: τρομπέτα,
Τάκης Πατερέλης: άλτο σαξόφωνο
Γιώργος Γεωργιάδης: μπάσo

Σπύρος Παναγιωτόπουλος: τύμπανα

Η βράδια όπως μας έχει συνηθίσει το Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας και η κα Ντόρα Μπακοπούλου , ήταν εξαιρετικής ποιότητας από μεριάς  ήχου και οργάνωσης και ευχόμαστε να συνεχίσει την πετυχημένη του πορεία και να ανεβάζει συνεχώς τον ποιοτικό πήχη στα μουσικά δρώμενα του τόπου μας και όχι μόνο.  

Leave a Comment