Ειδήσεις — 22/08/2012 at 15:10

Επιστολή της Υδροδοτικής Ναυτικής Εταιρίας «Αίγινα Ι» προς τον Δήμο Αίγινας

by

ΑΙΓΙΝΑ Ι ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΦΙΛΩΝΟΣ 46-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΑΦΜ : 999707743-ΔΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΗΛ: 210 4294753 – 210 4294874
ΦΑΞ: 210 4294810 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Της ναυτικής εταιρείας με την επωνυμία «ΑΙΓΙΝΑ Ι Ναυτική Εταιρεία «, η  οποία εδρεύει στον Πειραιά, επί της οδού Φίλωνος, αριθμός 46 και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ

Τον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία ΄΄ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ΄΄, ο οποίος εκπροσωπείται νόμιμα από τον Δήμαρχό του, ο οποίος κατοικοεδρεύει στην νήσο Αίγινα, επί της οδού Χρήστου Λαδά αριθμός 1.

Κοινοποιουμένη προς :

  • Τους κ.κ. Συμβούλους του  Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Αιγίνης
  • Την Περιφέρεια Αττικής
  • Τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
  • Τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης
  • Τον Υπουργό Οικονομικών
  • Την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιώς
  • Μέσα Μαζικής  Ενημέρωσης

******************************

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, μετά από τις αλλεπάλληλες οχλήσεις  μας – έγγραφες και προφορικές – οι οφειλές του Δήμου σας προς την εταιρεία μας, για την μεταφορά πόσιμου ύδατος στις περιοχές Λιμένος Αιγίνης  και  Πέρδικας, τόσο από προηγούμενους μήνες πλέον του  τρέχοντος  θα ανέρχονται στο ποσό των 370.000,00 ευρώ , ενώ για το μήνα Αύγουστο 2012 υπολογίζεται επιπλέον ποσό του ανωτέρου, 150.000,00 ευρώ!!!

Συνάμα, όπως  σας είχαμε γνωστοποιήσει από την αρχή του μηνός , οι τρέχουσες και άμεσα απαιτητές  υποχρεώσεις της εταιρείας μας προς τρίτους, απορρέουσες από τις ήδη εκτελεσθείσες  πλοές για τη μεταφορά του ύδατος ( καύσιμα, πληρωμές πληρωμάτων, εφοδιασμός  πλοίων, Ν.Α.Τ. κ.τ.λ.) ανέρχονται στο ποσό των 180.000,00 ευρώ .

Ανταποκρινόμενοι στις προσωπικές  εκκλήσεις των κατοίκων και των επαγγελματιών του νησιού, προκειμένου να μην σταματήσει η τροφοδοσία  τον μήνα Αύγουστο κατά τον  οποίο κορυφώνεται η τουριστική κίνηση, καθ΄ όσον κάτι τέτοιο θα τους έπληττε ανεπανόρθωτα και μάλιστα σε τέτοιες δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, πράξαμε τα αδύνατα δυνατά και συνεχίσαμε τους πλόες χωρίς να υπάρξει η παραμικρή έλλειψη νερού και δη κατά τις εορταστικές ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Από την πλευρά σας δε, ταυτόχρονα με τις εκκλήσεις να «συνδράμουμε» και «να μην αφήσουμε το νησί χωρίς νερό την εορτή της Παναγίας»,  υπήρξε η ρητή διαβεβαίωση ότι, την Παρασκευή 24 Αυγούστου θα υπήρχε κάλυψη σεβαστού ποσοστού των οφειλομένων της τάξεως των 81.000,00 ευρώ  περίπου. Βασιζόμενοι σε αυτή την διαβεβαίωσή σας και εμείς με την σειρά μας διαβεβαιώσαμε τους προμηθευτές και τους εργαζόμενους ότι την ανωτέρω ημερομηνία, θα εξοφλήσουμε σημαντικό μέρος των οφειλομένων.

Πλην όμως , πληροφορηθήκαμε από τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου και τον Αντιδήμαρχο Κουκούλη Νεκτάριο, ότι δεν προτίθεσθε  να καταβάλλετε τα υποσχεθέντα, διότι δήθεν, «δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης μισθοδοσίας των υπαλλήλων»,  «υπάρχουν κατασχέσεις», «τρέχουν υποχρεώσεις» και λοιπές προφάσεις, τις οποίες έχετε πολλάκις επικαλεσθεί και  ότι προτίθεσθε  να καταβάλλετε μόνο 5.000,00 ευρώ.

Επειδή  υφίσταται αντικειμενική αδυναμία συνεχίσεως των πλοών μεταφοράς ύδατος, δεδομένου ότι, δεν δυνάμεθα να προμηθευτούμε καύσιμα για τα πλοία ως  και επειδή  αδυνατούμε να καλύψουμε τις αμοιβές των πληρωμάτων, σας γνωρίζουμε ότι από 27 Αυγούστου 2012 διακόπτουμε τα δρομολόγια μεταφοράς ύδατος εάν δεν καταβληθεί άμεσα το οφειλόμενο ποσό των 81.000,00 ευρώ.     

Ουδέποτε έχετε σταθεί αρωγοί εις την εμφανιζόμενη εκάστοτε δυσχέρεια, τουναντίον, φορτώνετε την οικονομική σας ανικανότητα για επίλυση των οικονομικών προβλημάτων του Δήμου, στην  δική μας καλή διάθεση και κυρίως εις το δεδομένο ότι, εμείς δεν θα αφήσουμε τους πολίτες της Αίγινας χωρίς νερό !   

Κατά τα τελευταία μάλιστα 5 χρόνια, αντιλαμβανόμενοι την γενικότερη δυσχερή οικονομική κατάσταση και παρά τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών των καυσίμων και τις λοιπές επιβαρύνσεις στο κόστος πληρωμάτων και την συντήρηση των πλοίων μας, οι οποίες θα καθιστούσαν απολύτως λογική μία τέτοια κίνηση, δεν έχουμε προβεί  σε καμία αύξηση της τιμής, έχοντας διατηρήσει τα επίπεδα της τιμής μεταφοράς νερού.

Η οικονομική κατάσταση έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα και πλέον, όπως σας έχουμε ενημερώσει η καταβολή του αντιτίμου για τα καύσιμα  είναι απολύτως τοις μετρητοίς και το πλήρωμα του πλοίου, το οποίο καθημερινώς πραγματοποιεί το δρομολόγιο και τροφοδοτεί με νερό το νησί , μας έχει δηλώσει ότι,  θα απέχουν της εργασίας τους εάν δεν εξοφληθούν άμεσα.

Η αντισυμβατική  συμπεριφορά σας,  έχει πλέον  λάβει διαστάσεις  ακατανόητες απέναντί μας και  κυρίως απέναντι στον λαό της Αίγινας ο οποίος θα υποστεί τις  συνέπειες της πραγματικά αδιανόητης στάσης σας

Ούτω, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ εντόνως για την αντισυμβατική και αντισυναλλακτική σας συμπεριφορά και σας ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΥΠΟΣΧΕΜΕΝΑ, και την 27η Αυγούστου 2012, ημέρα Δευτέρα, προχωρήσετε σε καταβολή σημαντικού μέρους των οφειλών, οι οποίες με το περάς του τρέχοντος μηνός θα  ανέλθουν  στο ποσό των 520.000,00 ευρώ περίπου.

Σε περίπτωση δε, που παρέλθει η ως άνω ημερομηνία  χωρίς την υλοποίηση από πλευράς σας των υποσχεθέντων , σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι, θα αναγκασθούμε να σταματήσουμε τις πλόες λόγω πλήρους οικονομικής αδυναμίας ενώ ζητούμε και την παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών και δη του κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Πειραιώς καθ’ όσον η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά και μόνο εσάς.

Πειραιάς, 21η Αυγούστου 2012
Η διαμαρτυρόμενη εταιρεία δια του νομίμου εκπροσώπου της

Leave a Comment