Ειδήσεις — 25/08/2012 at 11:20

Τελευταίες Εξελίξεις στο Θέμα του Νερού

by

Τελευταίες Εξελίξεις στο Θέμα του ΝερούΗ ενημέρωση και τα γεγονότα όσο και εάν θέλουμε να εξελιχθούν, δυστυχώς παραμένουν στάσιμα. Το τρίγωνο μεταξύ υδρομεταφορέα, δήμου και κεντρικής διοίκησης συνεχίζεται. Ντόπιοι και επισκέπτες είναι πιο αγανακτισμένοι από ποτέ και το νησί όπου να ναι θα αρχίσει να αδειάζει, για άλλη μια φορά….

Οι τελευταία επικοινωνία που καταφέραμε να έχουμε με τον νόμιμο υπεύθυνο της Υδρομεταφορικής εταιρίας κο Ηλιακίδη ήταν πριν από περίπου μία ώρα, ο οποίος δήλωσε στο Aegina News:

Ουδέν Νεότερο από το Δήμο Αίγινας, είναι όλοι χαμένοι. Μόνο εάν ξεσηκωθεί ο κόσμος όπως έγινε με το Μούρτζη σε μισή ώρα θα με έχουν πάρει από τα Υπουργεία να μου δώσουν τα λεφτά μου για να ξαναφέρω νερό, αυτή είναι η μόνη λύση. Δεν έχω άλλα περιθώρια για πιστώσεις…

Κε Ηλιακίδη, δεν είναι αρκετά μικρό το ποσό της οφειλής σε σχέση με τα 2,5 εκ ευρώ που ήδη έχετε εισπράξει;

Εάν είναι μικρό το ποσό τότε γιατί δεν μου τα δίνουν;

Αμέσως μετά σε επικοινωνία μας με το Δήμαρχο Αίγινας κο Σάκη Σακκιώτη o οποίος υποστηρίζει:

Έρχεται μια υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να αποκαταστήσει 600 κυβικά νερού. Κάνουμε προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με τον υδρομεταφορέα γραπτώς και τηλεφωνικός αλλά μάταια. Ζητάμε από τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό του Δήμου για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις μια νοσηρής συμπεριφοράς. Είναι Αδιανόητο χωρίς καταγγελία της Σύμβασης και με μια μικρή οφειλή σε σχέση με το σύνολο των εισπραχθέντων να διακόπτεται το νερό σε ένα νησί με 60.000 επισκέπτες μέσα στον Αύγουστο. Έχω ήδη καλέσει υδρομεταφορείς και τη διοίκηση του δήμου σε συζήτηση προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Ο πρώην Δήμαρχος κος Π. Κουκούλης σχετικά με το Θέμα τόνισε:

Δυστυχώς φτάσαμε έως εδώ διότι η διοίκηση δεν μπόρεσε να κατανοήσει νωρίτερα το πρόβλημα και παρά τις προειδοποιήσεις που επανειλημμένα Είχαμε επισημάνει. Το λιγότερο που θα μπορούσε να έχει κάνει είναι να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο  προκειμένου να συζητηθεί ανοικτά το θέμα και να βρεθεί κάποια λύση ή να κερδηθεί έστω κάποιος χρόνος.

Leave a Comment