Ειδήσεις — 17/09/2012 at 12:35

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις για τις Ημέρες της Γιορτής Φιστικιού Aegina Fistiki Fest 2012

by

aegina_fistiki_festΣτα πλαίσια της διοργάνωσης της 4ης  Γιορτής Φιστικιού «Aegina Fistiki Fest» και λόγω της αναμενόμενης μεγάλης συμμετοχής επισκεπτών στους χώρους της έκθεσης, κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου Δημοκρατίας αλλά και στους γύρω δρόμους και τα στενά του ιστορικού κέντρου της πόλης, προτείνονται οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να ισχύσουν από το πρωί της Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου έως και το βράδυ της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων για τη διευκόλυνση των επισκεπτών της Εμπορικής Έκθεσης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα εκδοτήρια εισιτηρίων έως την Παναγίτσα για τις ώρες: 10:00 – 14:00 και 17:00 – 00:30.
  •  Απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου για τη διευκόλυνση των εκδηλώσεων της διαδρομής των καλλιτεχνών και της μετακίνησης των πεζών μέσα στο εμπορικό κέντρο, από ώρα 10:00 έως 14:00 στην οδό Σπύρου Ρόδη και των γύρω πεζόδρομων. Για τον λόγο αυτό, δεν επιτρέπεται  η είσοδος παντός οχήματος με κατεύθυνση προς το εμπορικό κέντρο.

Εκτροπή της κυκλοφορίας θα γίνεται  στην συμβολή των οδών Κυβερνείου και Θωμαϊδου   (προς Βάρδια) καθώς και στο Κουτρούμπεη στην συμβολή των οδών Στρ. Πετρίτη και Πατρ. Γρηγορίου (προς Συνεταιρισμό).

  •  Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τις προαναφερόμενες ώρες θα πραγματοποιείται από τις περιφερειακές οδούς της πόλης, ενώ θα υπάρχει και ειδική σήμανση για τις παρακάμψεις προς εξυπηρέτηση των οδηγών. Τις ίδιες περιφερειακές οδούς θα ακολουθεί στα συγκεκριμένα ωράρια και το ΚΤΕΛ.
  • Για την διευκόλυνση των επισκεπτών της Εμπορικής Έκθεσης, ο χερσαίος χώρος του λιμανιού θα είναι ελεύθερος για παρκινγκ των αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις υποδείξεις των λιμενοφυλάκων.
  • Η οδός Σπύρου Ρόδη την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21/09 θα παραμείνει ανοικτή όλη την ημέρα για την διέλευση των οχημάτων κατά τις ώρες λειτουργίας της Εμπορικής Έκθεσης που η Λεωφόρος Δημοκρατίας παραμένει κλειστή.
  • Ο εφοδιασμός των καταστημάτων, καθώς και η όποια μεταφορά με οχήματα από και προς την αγορά θα πραγματοποιείται είτε τις πρωινές ώρες και μέχρι τις 10.00, είτε τις μεσημεριανές ώρες από τις 14.00 έως τις 17.00.
  •  Απαγορεύεται το παρκάρισμα αυτοκινήτων και δικύκλων κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου Δημοκρατίας, στη Σπύρου Ρόδη καθώς και στους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου της πόλης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της εμπορικής έκθεσης και της «διαδρομής των καλλιτεχνών», η οποία πραγματοποιείται σε διάφορα καταστήματα της πόλης. Για το συγκεκριμένο τετραήμερο, όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν τους χώρους της ελεγχόμενης στάθμευσης δωρεάν.

Το «Aegina Fistiki Fest» αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την προβολή του νησιού μας. Αξίζει μια μικρή ταλαιπωρία μπροστά στα οφέλη από τη μεγάλη Γιορτή.

Σας καλούμε να συνεργαστείτε, να αξιοποιήσετε τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης και να κινηθείτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Α.
ΤΖΙΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Leave a Comment