Ειδήσεις — 22/09/2012 at 17:39

Όλα Έτοιμα για τη Μεγάλη Συναυλία στα Πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Φιστικιού

by

Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Γιάννης Κούτρας σε μια συναυλία- συνάντηση, απόψε στις 21:15 στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, θα παντρέψουν για άλλη μια φορά την ποίηση με το τραγούδι. Η περιφέρεια στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Φιστικιού, χορήγησε τη μεγάλη εκδήλωση που αναμένεται να πάρει διαστάσεις πολιτικής επαγρύπνησης, όπως η πλειονότητα των εμφανίσεων των δυο μουσικών.

«Ο πολιτισμός έχει και έναν άλλο προορισμό. Μας βοηθά να γίνουμε πιο συνειδητοποιημένοι για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον κόσμο.  Τώρα, με την ανεργία να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα θα έπρεπε να γίνονται σημαντικές εκδηλώσεις», δήλωσε ο κος Μικρούτσικος στην πρωινή συνέντευξη Τύπου. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια της οικονομικής κρίσης, έχει πραγματοποιήσει 250 πολιτικές συναυλίες-εκδηλώσεις υγιούς αντίδρασης, «κάθε φορά εμψυχώνω τους θεατές και με εμψυχώνουν».

Για τους δύο καλλιτέχνες, η σημερινή βραδιά είναι απρόσμενη. Όπως είπε το πάθος και το ήθος των πάνω στη σκηνή, εξαρτάται από το πάθος και το ήθος όλων όσων είναι κάτω από αυτή. «Τις περισσότερες φορές η πλειοψηφία του κοινού βρίσκεται κάπου μεταξύ 15-18 χρόνων, τόσο που χάνω την ηλικία μου». Το αποψινό ρεπερτόριο δε θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει  μελοποιημένα έργα του ποιητή της θάλασσας Νίκου Καββαδία. «Ο Καββαδίας λέει κάτι άλλο για τους νέους ανθρώπους: Αν αξίζει τον κόπο που ήρθες σε αυτόν τον πλανήτη, να ξεπεράσεις τα όριά σου  “χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία”. Το αδύνατο κάνε, δάμασέ το και χόρεψε στο φτερό του.»

Οι κύριοι Πετρίτης και Κατσικάρης, εκπροσωπώντας το Δήμο Αίγινας και την περιφέρεια Αττικής και νήσων αντίστοιχα, εξήραν το πόσο σημαντική είναι η παρουσία του τραγουδοποιού στο νησί μας, ενώ επισήμαναν την ανταπόκριση που περιμένουν να έχει το αποψινό γεγονός.

Η σημερινή συναυλία ξεκινά στις 21:15μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, με είσοδο ελεύθερη!

Όλα Έτοιμα για τη Μεγάλη Συναυλία στα Πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ ΦιστικιούΌλα Έτοιμα για τη Μεγάλη Συναυλία στα Πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Φιστικιού

Leave a Comment