Ειδήσεις — 10/11/2012 at 15:59

Ο Βασίλης Ράπανος Επιστρέφει στην Αίγινα

by

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα κάθε φορά που ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερα για τον τόπο που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. Ιστορίες, γεγονότα και πρόσωπα έρχονται πολλές φορές στο προσκήνιο για να μας υπενθυμίσουν πως ζούμε σε ένα πλούσιο μέρος γεμάτο ιστορία. Άλλο ένα λιθαράκι σε αυτό έρχεται να προσθέσει η συνέντευξη του κου Ράπανου από τον Αιγινήτη δημοσιογράφο, Μανωλη Κοττάκη. Ο κος Κοττάκης τον επέλεξε ως το πρόσωπο της επόμενης εκπομπής του, με τίτλο “Άλλη Όψη” που προβάλλεται από την ΕΡΤ.

O Βασίλης Ράπανος σήμερα είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Ήταν ο πρώτος επιλεχθείς της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά το 2012, για να αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών. Λίγες μέρες αργότερα, στις 25 Ιουνίου αναγκάστηκε για λόγους υγείας να αρνηθεί τη θέση, πριν ακόμα ορκιστεί. Η ιστορία του ξεκινά από πολύ νωρίς όταν επί χούντας φυλακίστηκε στις φυλακές της Αίγινας και συνέχισε από εκεί τον αγώνα του ενάντια στο καθεστώς.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί στο κτήριο των Φυλακών Αίγινας. Ο κύριος Ράπανος μοιράζεται αρκετές λεπτομέρειες από την 4χρονη κράτηση του, καθώς και γεγονότα από την τότε περίοδο της Ελλάδας. Στην συνέντευξη πήραν μέρος και μαθητές του Γενικού Λυκείου Αίγινας οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά απευθύνοντας  ερωτήσεις.

Leave a Comment