Ειδήσεις — 28/11/2012 at 11:07

Κάλλιο Αργά Παρά Π(ΟΤΕ)

by

Σε μια σειρά έργων αποκατάστασης του διάτρητου δικτύου τηλεπικοινωνιών στο εμπορικό κέντρο της Αίγινας έχει προχωρήσει από το πρωί της Δευτέρας το τεχνικό τμήμα του Ο.Τ.Ε.. Περιμετρικά της οδού Αιακού και των παράλληλων αυτής δρόμων, διαδοχικά, το συνεργείο του οργανισμού έχει ήδη σκάψει προκειμένου να αντικατασταθούν τα σάπια λόγω παλαιότητας και υγρασίας καλώδια που είχαν δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων στις τηλεφωνικές επικοινωνίες επαγγελματιών, μα και κατοίκων του κέντρου. Όπως είναι λογικό, κατά τη διάρκεια των διεργασιών η τηλεφωνική σύνδεση διακόπτεται.

Το πρόβλημα, βέβαια, εντοπίζεται δυόμιση και πλέον χρόνια. Τότε η τεχνική υπηρεσία, ύστερα από καταγγελίες επαγγελματιών της περιοχής, άλλαζε τα εναέρια καλώδια του δικτύου αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος. Οι εναλλαγές, ωστόσο, γίνονταν τακτικά και περιέπλεκαν περισσότερο το πρόβλημα. Η απλή, αρχική εμπλοκή που παρουσιαζόταν με αριθμούς αποτελούμενους από λιγότερων των δέκα ψηφίων να εμφανίζονται ως αναπάντητες κλήσεις στην οθόνη του σταθερού τηλεφώνου,  αντικαταστάθηκε από φωνές και συνομιλίες που κατείχαν διαρκώς τη γραμμή κατειλημμένη· . ο ένας άκουγε τις συνομιλίες του άλλου, με κάθε ιδιωτικότητα και ανάγκη να εξαλείφεται. Ουσιαστικά ολόκληρο το κέντρο εξυπηρετούνταν από μία και μόνον γραμμή στην οποία μπερδεύονταν τα τηλεφωνήματα καταστημάτων και σπιτιών, ενώ οι συνδέσεις του ίντερνετ δε συνδέονταν.

Η υπόσχεση των τεχνικών για τα σημερινά υπόγεια έργα, είχε δοθεί από το καλοκαίρι του 2010 όταν τεχνικές υπηρεσίες της Δ.Ε.Η. ήλεγχαν τα δικά τους δίκτυα. Τότε, η αποκατάσταση του δικτύου του Ο.Τ.Ε., αναμενόταν στα μέσα φθινοπώρου του 2010, ώστε να μην σταθούν εμπόδιο στη θερινή τουριστική κίνηση –όπως έλεγαν- χλευάζοντας τις δράσεις του φορέα ηλεκτροδότησης. Αν καθυστερημένα, τα έργα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Κάλλιο Αργά Παρά Π(ΟΤΕ)

Leave a Comment