Ειδήσεις — 05/12/2012 at 11:33

Πρόγραμμα Εορτασμού Αγίου Διονυσίου – Πολιούχου Αίγινας

by

Η  Εορτή  του Πολιούχου του νησιού μας  ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ  έχει ορισθεί με το Π.Δ. 18.3.1953 ολοήμερη αργία. Από την 16η Δεκεμβρίου τα Δημόσια, Δημοτικά  Καταστήματα, τα κτήρια των Νομικών Προσώπων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τα ιδιωτικά καταστήματα, οι οικίες  και τα πλοία που θα ευρίσκονται στο λιμάνι της Αίγινας θα σημαιοστολιστούν.

Το βράδυ θα φωταγωγηθούν τα Δημοτικά, Δημόσια Καταστήματα, οι Εκκλησίες και τα πλοία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ωρα 18:30

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

  • Ωρα  7:00   ¨Ορθρος  και Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό.
  • Ωρα  9:00     Προσέλευση Επισήμων στο Δημοτικό Κατάστημα.
  • Ωρα 9:15 Αναχώρηση Επισήμων από το Δημοτικό Κατάστημα για τον Μητροπολιτικό Ναό.
  • Ωρα  10:15  Δοξολογία.
  • Ωρα  10:30  Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.

Θα παραστεί και θα χοροστατήσει, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ¨Υδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας   κ.κ.  Εφραίμ  με όλο τον Κλήρο του νησιού.

Η   πομπή της λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας θα ξεκινήσει από τον Μητροπολιτικό Ναό και θα περάσει από τις οδούς Κυβερνείου, Θωμαίδου, Αιακού, Λεωφ. Δημοκρατίας  ( παραλία )  Αχιλλέως, Αφαίας και Μητροπόλεως. επιστροφή στο Ναό. Στις Θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις παρακαλούνται να παρευρεθούν  οι  Πολιτικές, Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, τα Νομικά Πρόσωπα  Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τα Σχολεία Α΄θμιας  και Β΄θμιας  Εκπαίδευσης, το ΙΕΚ , το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, οι Επαγγελματικές Ενώσεις, τα Σωματεία και ο Λαός της Αίγινας.

Παρακαλούμε:

  • Τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αίγινας  Πρωτοπρεσβύτερο  π. Νικόλαο  Γαρυφάλλου για τα θέματα που αφορούν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις.
  • Την κα Διοικητή Α.Τ. Αίγινας να μεριμνήσει για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης  όλων των οχημάτων κατά μήκος  της παραλίας και των δρόμων από όπου θα περάσει η Ιερά Πομπή.
  • Τον κ. Διοικητή Κέντρου Λήψης Αίγινας ( Τούρλος.) , τον κ. Διοικητή ΑΤ Αίγινας και τον κ. Λιμενάρχη Αίγινας να φροντίσουν για τη διάθεση τιμητικού αγήματος από άνδρες των Υπηρεσιών τους για να πλαισιώσουν την Ιερή Εικόνα. Επίσης  ο κ. Λιμενάρχης να φροντίσει για τον σημαιοστολισμό των πλοίων .
  • Τους κ.κ. Δ/ντές των Σχολείων για τις δικές τους ενέργειες συμμετοχής στον εορτασμό .
  • Τους κ.κ. Προϊσταμένους των Δημ. Υπηρεσιών, των ΝΠΔΔ  καθώς και την Επαγγελματική Ένωση να μεριμνήσουν για τον σημαιοστολισμό  και φωταγώγηση των καταστημάτων  κλπ.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος, Δάσκαλος.

Ο Δήμαρχος
Θεοδόσιος Σακκιώτης

Leave a Comment