Ειδήσεις — 12/12/2012 at 11:39

Ημερολόγιο 2013 Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Σώστης»

by

Ημερολόγιο 2013 Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου "Άγιος Σώστης"Αγαπημένοι Φίλοι,

Το 1ο ημερολόγιο για το 2013 του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Πέρδικας Αίγινας έχει πάρει το δρόμο του για εκτύπωση. Το θέμα?

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ»

Η Πέρδικα. Ένα ευλογημένο από τη θάλασσα μικρό χωριό, στο νοτιότερο άκρο της Αίγινας, ένας φυσικός όρμος, με άρωμα και γεύση αρμύρας, βράχου και αχινού.

Αυτά είναι που γαλούχησαν και τους ανθρώπους της, ανθρώπους απλούς, ψαράδες στην πλειοψηφία τους, με μυαλό καθαρό και ψυχή γαληνεμένη, ποτισμένη με την αύρα της θάλασσας. Καφετζήδες και γεωργούς. Μουσικούς και οργανοπαίκτες, που έκαναν τη βοή της θάλασσας νότες για απαλύνουν τα καθημερινά βάσανα και να ξεσηκώνουν σε χορό στα πανηγύρια και στα γλέντια. Σφουγγαράδες, που όργωναν τη Μεσόγειο με την εξοικείωση που μόνο οι σεμνοί θαλασσινοί κατέχουν…

Γυναίκες, που πάλευαν στα χωράφια ή αρμάτωναν τα δίκτυα των αντρών τους, για να φέρουν στη συνέχεια βόλτα ένα σπιτικό με πολλά παιδιά και πολλές ανάγκες, σε συνθήκες που στη δική μας τη γενιά φαντάζουν παραμύθι…

Άνθρωποι της Πέρδικας λοιπόν, οικίες και «ζεστές» φιγούρες του τόπου μας για να μας συντροφεύουν κάθε μήνα του 2013.

Καλή Χρονιά!
Στέλλα Τρίμη
Πρόεδρος

Παραγγελίες για αντίτυπα μπορεί να γίνουν και μέσω e-mail, τηλέφωνο ή f/b  και θα σας παραδοθεί με τις θερμότερες ευχές μας για ένα Υγιές και Καλύτερο Έτος. Μην ξεχνάτε, ότι τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τον εξωραϊσμό της Πέρδικας και της ευρύτερης περιοχής . Όλοι εμείς πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλία και όλοι μας πρέπει να συμμετάσχουμε.

Στοιχεία επικοινωνίας: κιν.: 6975 208 239, email: stathmos1@windowslive.com

Leave a Comment