Ειδήσεις — 18/12/2012 at 10:29

Οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Γιώργου Μπήτρου

by

Η αναζήτηση του Γιώργου Μπήτρου προς την εσωτερικότητα και την αγάπη των Χριστουγέννων είναι πολύ μακριά από αμπαλάζ και φωτεινά δεντράκια. Παρουσιάζεται σε τέσσερεις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που ξεδιπλώνονται σε τέσσερα ξεχωριστά βιβλία.

«Το εγχείρημα ξεκίνησε το 2009 από μια ιστορία που αποφάσισα να γράψω με τίτλο «Δύο παρά είκοσι». Με παρότρυνση της κας Φλώρας Αλυφαντή αποτελεί σήμερα το πρώτο από τα τέσσερα βιβλία».

Οι τίτλοι των βιβλίων «Δύο παρά Είκοσι», «Χαρά θεού», «Χρυσαφένια» και «Μαίρη Christmas» αποτελούν σήμερα μία ολοκληρωμένη εκδοτική προσπάθεια του Γιώργου Μπήτρου, που πραγματεύεται Χριστουγενιάτικες ιστορίες με μυθοπλαστικά κυρίως στοιχεία. Τέσσερεις γυναίκες, μία για κάθε βιβλίο ανέλαβαν να τα παρουσιάσουν χθες το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου. Ήταν οι κυρίες Φαίη Χανή νηπιαγωγός, Σοφία Πιρουνάκι, Μαίρη Κουνάδη και Μαριλένα Γιαννούλη.

«Οι ήρωες είναι πρόσωπα πέρα του Χριστουγεννιάτικου Αμπαλάζ που ψάχνουν να ζήσουν τα αληθινά Χριστούγεννα. Αυτά που χάθηκαν και είναι γεμάτα από την απλότητα, το χάδι και το άγγιγμα ψυχής της ουσίας των χριστουγέννων. Eίναι ήρωες που κινούνται στο περιθώριο της γιορτής με το τρόπο που μας την επιβάλλουν.»

Αυτή τη φορά φορά ο κος Μπήτρος ζωντανεύει την αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου με ανθρώπους κάθε ηλικίας που έχουν γίνει μόνιμοι ταξιδιώτες των ιστοριών του.

«Ο κόσμος που παρευρέθηκε αποτελεί έμπρακτη απόδειξη εμπιστοσύνης και αγάπης σε ότι κάνω. Για άλλη μια φορά τους ευχαριστώ που με παρακολουθούν και υποστηρίζουν.»

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η επικοινωνία μας ρωτήσαμε τον Γιώργο Μπήτρο εάν τελικά κατάφερε να βρει τα πραγματικά Χριστούγεννα μέσα από τους ήρωες των βιβλίων του…

«Οι ήρωες μου στο τέλος βρίσκουν τα πραγματικά Χριστούγεννα… Εύχομαι να τα βρούμε και εμείς μαζί τους! Καλές Γιορτές!»

Τα βιβλία του Γιώργου Μπήτρου θα τα βρούμε στα βιβλιοπωλεία Φλώρα και Λυχνάρι και μπορούν να αποτελέσουν ιδανικό Χριστουγεννιάτικο δώρο για μικρούς και μεγάλους…

Φωτογραφία : Ειρήνη Κουνάδη

Leave a Comment