Ειδήσεις — 23/12/2012 at 00:18

Το Γενικό Λύκειο Αίγινας Γιορτάζει τα Χριστούγεννα

by

Το Γενικό Λύκειο Αίγινας Γιορτάζει τα ΧριστούγενναΜε διεισδυτική ματιά, χιούμορ, σάτιρα και τσαχπινιά, στο χριστουγεννιάτικο σκηνικό της Αίγινας, σε ένα παγκάκι πλατείας που το συντροφεύουν σκουπίδια και κρύο, εξελίχθηκαν το πρωί της 21ης Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου, τρεις θεατρικές πράξεις και ένα γιορτινό χορευτικό σόου. Η υποκρισία του σήμερα και η φαύλη καταναλωτική τεχνική του νεοπλουτισμού -ακόμη και εν καιρώ κρίσης-, τα νέα φορολογικά και οικονομικά μέτρα, μα και τα μικρά καθημερινά προβλήματα της φωτισμένης Αίγινας, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου του σχολείου μας, που  οργάνωσαν  χριστουγεννιάτικη  γιορτή.

Μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη  γιορτή που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις  σε μαθητές και καθηγητές, οι οποίοι με τα χειροκροτήματα και τα γέλια τους διέκοπταν τη δράση και εξέφραζαν τον ενθουσιασμό τους. Ολόκληρη η διοργάνωση αφιερώθηκε στην καθηγήτρια του σχολείου μας κα Σοφία Μηλιώτη που απέχει από τις αίθουσες διδασκαλίας για λόγους υγείας.

Οι άστεγοι και η πλαστή -χάριν τηλεοπτικής προβολής- φιλευσπλαχνία των πλουσίων, οι καλικάντζαροι που δεν αντέχουν την αδιαφορία των  ανθρώπων, μιας και τα σύγχρονα προβλήματα τους απασχολούν ολοκληρωτικά, τα νέα «φτηνά εργατικά χέρια», που ο Άγιος Βασίλης έχει βάλει στον τομέα της αποδοτικότερης παραγωγής δώρων, αλλά και ένα ζευγάρι με άκρως διαφορετικές απόψεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά που τριγυρνά στους δρόμους της Αίγινας, αποτέλεσαν τους τέσσερις κεντρικούς άξονες της γιορτής. Η ομάδα χορού του σχολείου με τους χορούς της (χιπ-χοπ, μπαλέτο,  λάτιν κλπ ) ξεσήκωσε τους θεατές  κλείνοντας την παράσταση με εντυπωσιακό φινάλε

Από τη διεύθυνση του Γενικού Λυκείου

Leave a Comment