Ειδήσεις — 22/01/2013 at 12:15

Μίνι Απολογισμός και Νέοι Στόχοι στην Πρώτη Συνεδρίαση της ΚΕΔΑ για το 2013

by

Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΑ (Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Αίγινας) πραγματοποίησε χθες την πρώτη του συνεδρίαση για το 2013. Τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν τα παρευρισκόμενα μέλη και ψηφίστηκαν ομόφωνα ήταν :

  • Η ανανέωση της σύμβασης της επιχείρησης με το λογιστικό γραφείο που συνεργάζεται,
  • Η ανανέωση της σύμβασης με την γραμματέα της ΚΕΔΑ
  • Η απόφαση για την οργάνωση ομιλίας σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ για την θεραπεία επανένταξη εξαρτημένων ατόμων την 1η Φεβρουαρίου στο Λαογραφικό Μουσείο.

Ο Πρόεδρος κος Νίκος Τζίτζης ευχήθηκε στο συμβούλιο και το προσωπικό της ΚΕΔΑ «Καλή χρονιά με υγεία με αποδοτικότερα αποτελέσματα». Στην συνέχεια έκανε έναν απολογισμό των 2 χρόνων λειτουργίας.

Έχουμε πετύχει τους στόχους μας μέσα από τη συνέπειά μας και τα 2 επόμενα χρόνια ελπίζουμε σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Καταφέραμε να στηθεί στα πόδια της η επιχείρηση, να διοργανώσουμε 2 επιτυχημένα Φεστιβάλ Φιστικιού και η Αίγινα να διαφημιστεί πολύ μέσα από το ρεκόρ Γκίνες. Το Φεστιβάλ θεάτρου ήταν άλλη μια επιτυχημένη δράση μας καθώς και η βοήθεια στο σπίτι που ξεκίνησε από το μηδέν και σήμερα στηρίζει 120 οικογένειες που έχουν ανάγκη από τρόφιμα. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η αποδέσμευση  του παιδικού σταθμού της χλόης ώστε να στεγαστεί στο κτήριο η μονάδα κοινωνικής μέριμνας και σισιτίου για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Επίσης προσπαθούμε να ετοιμάσουμε και ένα πρόγραμμα παραδοσιακής μουσικής.

Στην συνέχεια ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με τον κο Βάρτζελη ως τυχερό της χρονιάς!
Το 7ο θέμα απασχόλησε ιδιαίτερα και ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις. Αφορούσε την πρόσληψη 5 ελεύθερων επαγγελματιών μουσικών, 1 μαέστρου και τεσσάρων δασκάλων  για ένα χρόνο για τις ανάγκες της φιλαρμονικής.
Με μια πρόχειρη ανάλυση που έκαναν τα μέλη το κόστος θα ανέλθει περί τα 30.000 ευρώ ανά χρόνο και θα καλυφθεί από τα έσοδα της ΚΕΔΑ μέσα από το πολιτιστικό τέλος. Τα έσοδα της ΚΕΔΑ από το πολιτιστικό τέλος ανέρχονται στα 100.000 το χρόνο, οπότε μιλάμε για ένα ποσοστό της τάξης του 30% των συνολικών εσόδων.
Το θέμα θα πάει στο δημοτικό συμβούλιο αφού γίνει πρώτα  έρευνα αγοράς για να οριστικοποιηθεί το κόστος μετά τις προσφορές.

Έντονα ακούστηκε το ερώτημα γιατί να μην συνεργαστούν με το σύλλογο «Μούσα» για την εξοικονόμηση χρημάτων με τον οποίο σύλλογο είδη έχουν οικονομικές διαφορές. Κατά την ολοκλήρωση του συμβουλίου Ο κος Μπήτρος καυστικά ανέφερε:

Εδώ δεν ισχύει ποτέ η ισχύς εν τη ενώση, ήμαστε ένα μικρό νησί και συντηρούμε τρεις, τέσσερεις διαφορετικούς συλλόγους για το ίδιο πράγμα.

Σημείωση: Η πρωτοχρονιάτικη πίτα ήταν δια χειρός της γραμματέας της ΚΕΔΑ κα  Μάρθας Χαρτοφύλακα!

Μίνι Απολογισμός και Νέοι Στόχοι στην Πρώτη Συνεδρίαση της ΚΕΔΑ για το 2013

Leave a Comment