Ειδήσεις — 14/03/2013 at 08:51

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

by

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου 25ης Μαρτίου 1821, οι οποίες αναλυτικά αναφέρονται στο  πρόγραμμα.

23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013   ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, Νομικών Προσώπων, Τραπεζών, καταστημάτων και οικιών του νησιού. Επίσης των  πλοίων και όλων των ελλιμενισμένων σκαφών στα λιμάνια της Αίγινας, Σουβάλας, Αγ. Μαρίνας και Πέρδικας.

24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013  ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ 

Ώρα 19:00 Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κυψέλης

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013    ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ

ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ

Ωρα 05:00 Εωθινό, από το 10ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας

Ώρα 07:00   Με  φροντίδα των Εφημερίων των Ενοριών θα κτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Ώρα 07:00  Έπαρση σημαίας στον ΝΟΑ με τη φροντίδα του κ. Λιμενάρχη και τμήματος Ναυτοπροσκόπων . Η υποστολή θα γίνει  στις 19:00 κατά την ίδια τάξη.

Ώρα 10:00  Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στο Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας ( Χρ. Λαδά 1) και ομαδική μετάβασή τους στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10:30 Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα παραστούν και αντιπροσωπείες των Σχολείων με την σημαία τους.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας, οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου, οι Πρόσκοποι, οι μαθητές των Σχολείων και οι πολίτες, θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας όπου :

Θα ψαλεί  Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Aιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Εμμανουήλ Γιαννούλη, με θέμα: ΄΄ Η συμβολή της Αίγινας στην Επανάσταση του 1821΄΄ .

Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τους εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων και από τα Σχολεία.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ψαλεί ο Εθνικός μας Ύμνος.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου θα μεταβούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο απέναντι από το Δημαρχείο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας και διαμέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από τον Ι. Ναό Παναγίτσας.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος, εκπαιδευτικός.

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μάρτιου 1821Μετά το πέρας της παρέλασης στον ίδιο χώρο θα παρουσιάσουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς τα χορευτικά τμήματα των : Συλλόγου Γυναικών Αίγινας , Πολιτιστικού  Μορφωτικού Συλλόγου Βαθέος, Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης, Χορευτικό Τμήμα Ενορίας Αγ. Ασωμάτων.

Στις Δημοτικές Κοινότητες Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και στην Τοπική Κοινότητα Πέρδικας, η Εθνική μας Επέτειος θα εορταστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα εκπονήσουν τα αντίστοιχα Συμβούλια.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων.

Στα Σχολεία Στοιχειώδους & Μέσης Εκπαίδευσης του Νησιού την Παρασκευή 22/3/13 θα πραγματοποιηθούν Σχολικές Εορτές για την Εθνική Επέτειο σύμφωνα με τα προγράμματα των Σχολείων.

Το απόγευμα  και ώρα 17:00 θα ψαλεί ο Μέγας Εσπερινός και θα ακολουθήσει η περιφορά της Ι. Εικόνας Ευαγγελισμού  Θεοτόκου στην Κυψέλη.  Μετά το πέρας της περιφοράς, θα πραγματοποιηθούν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία Κυψέλης από τα χορευτικά τμήματα:  Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης, Πολιτιστικού Μορφωτικού Σύλλογο Βαθέος, Σύλλογου Γυναικών Αίγινας.

Ωρα 20:30 Λαμπαδηφορία από το 10ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας, (παραλία Αίγινας) από Παναγίτσα έως Αγ. Νικόλαο Θαλασσινό

Παρακαλούνται:

Οι εκπρόσωποι  Φορέων,  Συλλόγων,  Οργανώσεων,  Κομμάτων κλπ.  προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι  να συνεννοηθούν με το Γραφείο Δημ. Σχέσεων του Δήμου στα τηλ. 2297320026  2297027738, ή με  τον Τελετάρχη   κ. Θεόδωρο Λορέντζο μέχρι την 22-3-13 στα τηλ.: 22970-22252 (πρωί ))  και 22970 -26269 (απόγευμα).

Ο  Δήμαρχος

Θεοδόσιος Γ. Σακκιώτης

Leave a Comment