Ειδήσεις — 19/03/2013 at 13:30

Η Έλλειψη Λεωφορείων Χτυπά τον Τουρισμό

by

Εορταστικό 3ήμερο ταλαιπωρίας θα χαρακτηρίζαμε αυτό το τριήμερο για όλους εκείνους τους επισκέπτες της Αίγινας που επέλεξαν να διανυκτερεύσουν στα καταλύματα της περιφέρειας του Νησιού.  Συγκεκριμένα και ύστερα από επώνυμη καταγγελία επαγγελματιών και επισκεπτών στο AeginaNews, συγκεκριμένα από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας, το Σάββατο 16-03-2013 δεν πραγματοποιήθηκε κανένα δρομολόγιο ΚΤΕΛ από και προς την Αγία Μαρίνα ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν μόνο τρία με ανύπαρκτο πρόγραμμα δρομολογίων.

Το κόστος ενός ταξί που ανέρχεται στα 15 ευρώ, είναι ασύμφορο για τους επισκέπτες που θέλουν να μετακινηθούν προς την Αγία Μαρίνα και επιλέγουν καταλύματα μέσου κόστους 30-40 Ευρώ την ημέρα.

Στο κόστος διαμονής και μεταφοράς από και προς τα καταλύματα προστίθενται κατά μέσω όρο 3-4 μετακινήσεις από και προς τα αξιοθέατα του νησιού όπως ο ναός της Αφαίας και ο Άγιος Νεκτάριος. Στην συνέχεια της καταγγελίας ανέφεραν οι ίδιοι επισκέπτες οτι ενώ αποφάσισαν να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Αφαίας, έφτασαν εκεί χωρίς συγκοινωνία στις 17:00 και το βρήκαν κλειστό. Σε επικοινωνία που είχαμε με την κα Γκίκα Μαρία, υπάλληλο του αρχαιολογικού χώρου της Αφαίας μας ενημέρωσε πως ο Αρχαιολογικός χώρος παραμένει ανοικτός μέχρι τις 16:30 ενώ το μουσείο μέχρι τις 13:30 με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να μην μπορούν να επισκεφτούν το χώρο τις απογευματινές ώρες.

Από την άλλη το πρόβλημα με τα ΚΤΕΛ συνεχίζεται δημιουργώντας αντίστοιχα τεράστια προβλήματα στους επισκέπτες καθώς δεν μπορούν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους λόγω ανύπαρκτης ενημέρωσης και προγράμματος.

Σε προσπάθειά να διερευνήσουμε το θέμα, καλέσαμε το ΚΤΕΛ Αίγινας προσποιούμενοι μια 5μελής οικογένεια από την Αθήνα που θέλει να επισκεφτεί την Αίγινα για το επόμενο τριήμερο και να διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο της Αγίας Μαρίνας. Σας Παραθέτουμε το διάλογο με τον Υπάλληλο των ΚΤΕΛ.

Aegina News:  Καλημέρα σας! Προγραμματίζουμε το επόμενο Σαββατοκύριακο να επισκεφτούμε την Αίγινα και να μείνουμε στην Αγία Μαρίνα, θα θέλαμε λοιπόν να μας ενημερώσετε για τα δρομολόγια του Σαββάτου.

Υπάλληλος ΚΤΕΛ: Δεν έχουμε βγάλει ακόμα πρόγραμμα για το Σάββατο, καλέστε μας την Παρασκευή.

Aegina News: Κοιτάξτε, προκειμένου να κλείσουμε ξενοδοχείο θα πρέπει να γνωρίζουμε εάν υπάρχουν δρομολόγια το Σάββατο για να μετακινηθούμε από και προς την Αγία Μαρίνα, αλλιώς δεν μας συμφέρει οπότε δεν θα έρθουμε.

Υπάλληλος ΚΤΕΛ: Ακόμα δεν μπορώ να σας πω τίποτα, καλέστε με την Παρασκευή. Πόσα άτομα είστε;

Aegina News: Ήμαστε μια 5αμελής οικογένεια.

Υπάλληλος ΚΤΕΛ: Κάθε μέρα βγάζουμε το πρόγραμμα ανάλογα με την κίνηση.

Aegina News: Το προηγούμενο Σάββατο είχε κίνηση; Κάνατε δρομολόγια προς Αγία Μαρίνα;

Υπάλληλος ΚΤΕΛ: Δεν θυμάμαι να σας πω καλέστε μας την Παρασκευή και βλέπουμε.

Aegina News: Με ποιον κύριο ομιλώ;

Υπάλληλος ΚΤΕΛ: Γιατί να σας πω το όνομά μου;

Aegina News: Θέλουμε να γνωρίζουμε με ποιον υπάλληλο μιλάμε.;

Υπάλληλος ΚΤΕΛ: Δεν έχει σημασία ποιος είμαι.

Aegina News: Έχει Διότι είστε υπάλληλος στα ΚΤΕΛ οπότε νόμιμος εκπρόσωπός του ΚΤΕΛ και θα απευθυνθούμε σε εσάς όταν με το καλό έρθουμε.

Υπάλληλος ΚΤΕΛ: (Όνομα Υπαλλήλου)

Aegina News: Το επώνυμό σας;

Υπάλληλος ΚΤΕΛ: (Επώνυμο Υπαλλήλου)

Aegina News: Σας ευχαριστώ

Όλοι εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι της Αίγινας πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επισκέπτης και καλείται να λύσει όταν αποφασίζει να έρθει. Το συγκεκριμένο ζευγάρι που ήρθε σε επαφή με το AeginaNews στην περίπτωση που ο ξενοδόχος δεν επομίζονταν τα έξοδα μεταφοράς τους προς την Αγία Μαρίνα, θα ακύρωναν την κράτηση που είχαν προπληρώσει. Ο ξενοδόχος από την μεριά του μόλις ολοκλήρωσε την ανακαίνιση στο ξενοδοχείο του και ήταν η πρώτη του κράτηση για το 2013. Μαζί με τα έξοδα μεταφοράς και το κόστος δωματίου τελικά όχι μόνο δεν κέρδισε αλλά ζημειώθηκε οικονομικά. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Να σημειώσουμε πως δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με οποιονδήποτε εργαζόμενο ή εκπρόσωπο φορέα αλλά με το τρόπο που λειτουργούν και το αντίκτυπο που έχει στους επισκέπτες οπότε και σε εμάς του ίδιους που μένουμε και δραστηριοποιούμαστε σε αυτό το τόπο. Η  ευθύνη είναι όλων μας.

Leave a Comment