Ειδήσεις — 01/05/2013 at 11:48

Ευχαριστήρια Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής & Αργοσαρωνικού

by

Ευχαριστήρια Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής & ΑργοσαρωνικούΑξιότιμε Δήμαρχε, αξιότιμοι κύριοι, αγαπητοί φίλοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους της ΕΞΑ-ΑΑ για την πολύτιμη βοήθεια και τη συμβολή σας στην επιτυχία της εκδήλωσης που διοργανώσαμε στις 24-4-2013 για τους ξένους ανταποκριτές σε διεθνή ΜΜΕ.

Η φιλική υποδοχή σας στην Αίγινα, η άψογη στάση σας προς όλους τους προσκεκλημένους, το προσωπικό ενδιαφέρον σας, κύριε Δήμαρχε, των συνεργατών σας, των τοπικών φορέων και του συναδέλφου μας και μέλους του Δ.Σ. της ΕΞΑ-ΑΑ κ. Σταύρου Καλαμάκη  σε συνδυασμό με την σωστή προετοιμασία της εκδήλωσης, έφεραν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα  που άφησε άριστες εντυπώσεις στους προσκεκλημένους μας.

Ήδη έχουμε σειρά από θετικά δημοσιεύματα και ανοίξαμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με τους ξένους ανταποκριτές οι οποίοι δεν γνώριζαν καν πρόσωπα και πράγματα από τον τουριστικό κλάδο. Η παραδοσιακή δε και γραφική, εικόνα της Αίγινας επέτρεψε  εντυπωσιακά πλάνα και φωτογραφίες για τα θέματα των ξένων ανταποκριτών και εκπροσώπησε επάξια τον Αργοσαρωνικό στο σύνολό του.

Σημειολογικά δε, η κίνησή μας αυτή ήταν σημαντική σε διάφορα επίπεδα, διότι στείλαμε ένα πρώτο μήνυμα προς όλους μήνυμα – στο ξεκίνημα της σεζόν- ότι «ο Τουρισμός θέλει και μπορεί» και αποδείξαμε ότι όλα γίνονται μέσα από τις συνέργειες – προς όφελος όλων. Η κεντρική ιδέα δε, της προσπάθειάς μας ήταν ότι οι επιχειρηματίες του Τουρισμού και οι φορείς του νησιού της Αίγινας «γυρίζουμε σελίδα», θέλουμε να αντικατασταθεί άμεσα η αναπαραγωγή αρνητικών εικόνων για την Ελλάδα και την Αθήνα από θετικές στον Διεθνή Τύπο και δώσαμε ένα πρώτο και ουσιαστικό παράδειγμα κοινής θέσης, στάσης και πρότασης διακοπών.

Τις επόμενες μέρες θα λάβετε από την ΕΞΑ-ΑΑ και την κα Φαληρέα αναλυτικό report και φυσικά τη λίστα των επιβαινόντων δημοσιογράφων προκειμένου να διατηρήσετε κι εσείς επαφές μαζί τους σε ότι αφορά στις πολλές δυνατότητες του νησιού της Αίγινας, που θα ήταν σκόπιμο να  προωθήσετε στα ξένα ΜΜΕ.

Η ΕΞΑ-ΑΑ δε, μπορεί να λειτουργήσει επιτελικά σ’ αυτή σας την προσπάθεια και να βοηθήσει μέσω του οργανωμένου Γραφείου Τύπου της σε κάθε τέτοιο εγχείρημα.

Επίσης από πλευράς της ΕΞΑ-ΑΑ θεωρούμε σκόπιμο και προτείνουμε να οργανώσουμε εντός του μηνός Ιουνίου 2013 από κοινού ένα ακόμη ταξίδι δημοσιογράφων – Ελληνικών ΜΜΕ αυτή τη φορά -προκειμένου να ενισχύσουμε την τουριστική κίνηση των νησιών του Αργοσαρωνικού και τη ροή Αθηναίων και λοιπών Ελλήνων προς την Αίγινα και τα λοιπά νησιά. Σε μια τέτοια περίπτωση θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως για τη συνεργασία και τη συμμετοχή σας.

Θεωρώ ότι ο Αργοσαρωνικός αποτελεί ένα ισχυρό χαρτί της Αττικής -και  της Ελλάδας- που αξίζει και μπορούμε να προωθήσουμε από κοινού. Θα έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε εκ νέου και σε άλλες δράσεις που έπονται και σχεδιάζονται και σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας τις ανακοινώσουμε αναλυτικά.

Σας ευχαριστώ άλλη μια φορά για τη συμβολή, την υποστήριξη και το ενδιαφέρον σας.

E Ν Ω Σ Η  Ξ Ε Ν Ο Δ Ο Χ Ω Ν 
Α Θ Η Ν Ω Ν – Α Τ Τ Ι Κ Η Σ & ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Σταδίου 24 – 10564 Αθήνα – τηλ. 2103235485 – fax 2103235033
eMail: aha@otenet.gr,    aha@all-athens-hotels.com
www.all-athens-hotels.com

Με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς
Αλέξανδρος Βασιλικός
Πρόεδρος ΕΞΑ-ΑΑ

Leave a Comment