Ειδήσεις — 27/05/2013 at 20:34

Γαλάζια Σημαία για την Αγ. Μαρίνα Αίγινας

by

Μία σημαντική και συνάμα ιστορική στιγμή για την Αίγινα, και ειδικότερα για την τουριστική περιοχή της Αγίας Μαρίνας, αποτελεί η απόκτηση της πρώτης Γαλάζιας Σημαίας για παραλία του νησιού μας. Βράβευση που είναι η πρώτη και μεταξύ των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Σύμφωνα τόσο με τη διεθνή όσο και με την ελληνική επιτροπή, και έπειτα από εκτενή έλεγχο του φακέλου, η ακτή της Αγίας Μαρίνας πληροί τις αυστηρές προϋποθέσεις ποιότητας θαλασσινού νερού και χερσαίων εγκαταστάσεων ώστε εφεξής να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των καλύτερων παραλιών (πιστοποιημένων με τη Γαλάζια Σημαία) στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Η οκτάμηνη συστηματική και επίμονη προσπάθεια της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Αίγινας, σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες και τη Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού, απέδωσε καρπούς και έφερε το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Οι σχετικές μετρήσεις έδειξαν ότι το νερό της θάλασσας είναι εξαιρετικής ποιότητας, ενώ συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στην ακτή, όπως τοποθέτηση ειδικών πινακίδων, κατασκευή WC ΑΜΕΑ, διαδρόμων κ.ά.

Τα οφέλη σε επίπεδο τουρισμού προφανή και πολλαπλά. Κατ’ αρχάς, επικοινωνιακά η παραλία της Αγίας Μαρίνας (και κατ’ επέκταση η Αίγινα) θα προβληθεί και θα καταστεί αναγνωρίσιμη, ως πιστοποιημένη, σε εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, δίνοντας κίνητρο στον τουρίστα να επισκεφθεί το νησί μας (μόλις μία ώρα μακριά από τον Πειραιά) και να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα σε μία ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς παραλία. Έπειτα, είναι ευκαιρία για τους επαγγελματίες της περιοχής να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα υψηλά standards που θέτουν τα νέα δεδομένα.

Θεωρώ ότι η πολύπαθη τουριστική περιοχή της Αγίας Μαρίνας εισέρχεται σε νέα εποχή, διεκδικώντας την ποιοτική αναβάθμισή της σε όλα τα επίπεδα η οποία μπορεί να προκύψει μέσω συλλογικής συμμετοχής και προσπάθειας.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο πρώτος καλός οιωνός για την τρέχουσα θερινή σεζόν είναι γεγονός. Αρκεί να τον «εκμεταλλευτούμε» προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα αποτελέσματα θα φανούν στον χρόνο.

**Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικός Χειριστής του Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες», ανήγγειλε τις βραβευμένες με τη Γαλάζια Σημαία ακτές και μαρίνες για το 2013 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 στην ακτή Βούλα Α

Πέτρος Πετρίτης
Επιτροπή Τουρισμού Αίγινας

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης εδώhttp://www.eepf.gr/content/deltio-typoy-2013

Γαλάζια Σημαία για την Αγ. Μαρίνα Αίγινας

Leave a Comment