Ειδήσεις — 17/06/2013 at 12:13

Συνάντηση Δημάρχου με Στελέχη Ολλανδικού Υπουργείου Υγείας

by

Συνάντηση Δημάρχου με Στελέχη Ολλανδικού Υπουργείου Υγείας

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Θεοδόσης Σακκιώτης συναντήθηκε στις 6/6/2013 ημέρα Πέμπτη στο Δημαρχείο , με ομάδα στελεχών του Ολλανδικού Υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τους κ.κ. Bart Vos &Tim Rombouts , που πραγματοποιούν εκπαιδευτική – ενημερωτική περιοδεία τις ημέρες αυτές στη χώρα μας.

Σκοπός της επίσκεψης στην Αίγινα ήταν η επικοινωνία με την Δημοτική Αρχή και η ενημέρωση σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς , της συμμετοχής στο έργο αυτό των πολιτών ως μελών Συλλόγων ή μη κυβερνητικών οργανώσεων, στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εθελοντές κλπ.

Ο κ. Δήμαρχος απαντώντας στις ερωτήσεις αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων σε θέματα όπως

  • Στη γενική πολιτική του Δήμου της Αίγινας και στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στους τομείς κοινωνικής υποστήριξης και φροντίδας των Δημοτών.
  • Στην ενθάρρυνση , πληροφόρηση και ενίσχυση των μελών της τοπικής κοινωνίας , των εθελοντών και των μη κυβερνητικών Οργανώσεων
  • Στη διαφορά που υπάρχει στους τομείς της υγείας και κοινωνικής φροντίδας μεταξύ των μεγάλων πόλεων και των μικρότερων και ειδικότερα των μικρών νησιών
  • Στον ρόλο της Τοπικής αυτοδιοίκησης και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται τοπικά ή στο πλαίσιο των τοπικών και πανελλήνιων Ενώσεων Δήμων – Κοινοτήτων ( ΤΕΔΚΝΑ – ΚΕΔΕ )
  • Στις αλλαγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 10 χρόνια στους τομείς της κοινωνικής ευαισθησίας και της συνοχής μεταξύ των μελών της Ελληνικής οικογένειας.
  • Στην επίδραση που έχει η πρόσφατη οικονομική κρίση και αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της Υγείας και Κοινωνικής φροντίδας κλπ
  • Στην ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής Εκκλησίας σε ζητήματα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς

Δελτίο Τύπου Δήμου Αίγινας

 

Leave a Comment