Ειδήσεις — 02/07/2013 at 11:41

Ανοιχτή Επιστολή Διαμαρτυρίας λόγο Υγειονομικών Κινδύνων του Ιατρού Σωκράτη Δούκα

by

Ανοιχτή Επιστολή Διαμαρτυρίας λόγο Υγειονομικών Κινδύνων του Ιατρού Σωκράτη ΔούκαΘέμα:  Υγειονομικός κίνδυνος λόγω συσσώρευσης οργανικών  αποβλήτων. Έλλειψη νερού δικτύου.

Έχει παρατηρηθεί πολύ πιο έντονα κατά το τελευταίο διάστημα ότι η αποκομιδή απορριμμάτων είναι σχεδόν ανύπαρκτη με αποτέλεσμα την τεράστια συσσώρευση ως επί το πλείστων οργανικών αποβλήτων τόσο στους κάδους όσο και στον περιβάλλοντα χώρο γύρω από αυτούς.

Η ως άνω προπεριγραφείσα κατάσταση εγκυμονεί πλείστους κινδύνους τόσο για τους δημότες της Αίγινας όσο και για τους περιστασιακούς επισκέπτες οι οποίοι κατά την διάρκεια του θέρους αυξάνονται. Βιβλιογραφικές μελέτες έχουν αποδείξει  την επικινδυνότητα πρόκλησης επιδημιών σε πληθυσμούς που ζουν υπό αυτές τις συνθήκες όπως επίσης και διασπορά νοσολογικών παραγόντων σε σχέση με ζώα που δυνητικά  μπορούν να μεταφέρουν λοιμογόνους παράγοντες.

Ως εκ τούτου διαμαρτύρομαι έντονα ως πολίτης και κάτοικος της Αίγινας, ο οποίος εκπληρώνω προς την Δημοτική αρχή τις υποχρεώσεις μου, τόσο για την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής αλλά και όσο για την επικινδυνότητα που θέτει  εμένα  και τους οικείους μου.

Καθιστώ δε υπεύθυνη τη δημοτική αρχή και τον επικεφαλής δήμαρχο της Αίγινας για οποιοδήποτε συμβάν που θα συσχετισθεί  και αποδεδειχθεί  ότι έχει συνάφεια νοσηρότητας ή θνητότητας σε σχέση με την άτακτη και ογκώδη συγκέντρωση οργανικών απόβλητων.

Τέλος η έλλειψη νερού από το δίκτυο ύδρευσης της Αίγινας καθιστά ακόμα πιο δύσκολη και επικίνδυνη την κατάσταση διότι μας στερεί την δυνατότητα υποτυπώδους ατομικής υγιεινής.

Επιφυλασσόμενος πάντως νόμιμου δικαιώματος μου.

Σωκράτης Γ. Δούκας
Χειρουργός

Leave a Comment