Ειδήσεις — 25/07/2013 at 13:19

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ – Παρέμβαση για το Νέο Πρόβλημα Υδροδότησης της Αίγινας

by

Με αφορμή τη νέα εμπλοκή στο μείζον θέμα της υδροδότησης της Αίγινας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, απέστειλε στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού κ. Ιωάννη Καραβοκύρη την ακόλουθη κατεπείγουσα επιστολή:

 

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

 Όπως γνωρίζετε σήμερα η Αίγινα δεν έχει νερό, λόγω του ότι δεν τελεσφόρησε η σχετική διαγωνιστική διαδικασία μεταφοράς του.

 

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη σε εποχή υψηλής τουριστικής κίνησης και το νησί δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς νερό, εκ των πραγμάτων τίθεται ζήτημα έκτακτης ανάγκης. Ως εκ τούτου, παρακαλώ όπως οι υπηρεσίες σας εξετάσουν κάθε νόμιμη δυνατότητα στήριξης του Δήμου για την επιβίωση της Αίγινας, των χιλιάδων μονίμων κατοίκων και επισκεπτών».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα της επάρκειας νερού στην Αίγινα:

«Η κατάσταση που δημιουργείται για πολλοστή φορά με την υδροδότηση της Αίγινας έχει υπερβεί κάθε όριο, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να βρίσκονται και πάλι σε βασανιστική ομηρία στο πιο κρίσιμο σημείο της τουριστικής περιόδου.

Για την αλήθεια και την πολύπλευρη ενημέρωση των πολιτών, οφείλουμε να  πληροφορήσουμε ότι  η επιχορήγηση του Δήμου Αίγινας από την Περιφέρεια Αττικής για την υδροδότηση με υδροφόρα πλοία τα τρία τελευταία ήταν απρόσκοπτη και σημαντική: Το 2011, ανήλθε σε 1.550.000 ευρώ, το 2012 σε 2.500.000 ευρώ, ενώ για το 2013 ανέρχεται σε 1.550.000 ευρώ, εκ των οποίων έχουν καταβληθεί ήδη 776.000 ευρώ.

Σήμερα, καλώ, για μια ακόμη φορά τους υδρομεταφορείς να ανταποκριθούν στο έργο τους, αφού είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα ευρώ για όσες υπηρεσίες πραγματικά προσφέρουν και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά, γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια ουδέποτε είχαν χρηματική απώλεια.

Επίσης, κάνω έκκληση σε όλους τους καταναλωτές, μόνιμους κατοίκους και ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, να ανταποκριθούν άμεσα στις μεγάλες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες ύδρευσης.

Η Περιφέρεια Αττικής, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός και εγώ προσωπικά, είμαστε και θα είμαστε πάντοτε παρόντες στο πλευρό των πολιτών με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί πιστεύουμε ότι η επαρκής παροχή ποιοτικού νερού είναι προτεραιότητα και αποτελεί δείκτη πολιτισμού ενός τόπου».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ταχ.Δ/νση: Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κώδ:. 18531
Τηλέφ.: 213- 20 73 724
FAX: 213- 20 73 749
email: id.nison@patt.gov.gr
Πληροφορίες: Ελένη Σταθοπούλου

 

Leave a Comment