Ειδήσεις — 23/09/2013 at 09:37

Ξεναγήσεις, Γαστρονομία και Μουσική

by

Η τρίτη μέρα του φεστιβάλ συνεχίστηκε δίνοντας την σκυτάλη σε δύο σημαντικές ξεναγήσεις μία στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, από την κα Ελένη Ζαχαρίου  και μία στο Μουσείο Καπράλου από την κα Χριστίνα Πετροπούλου. Το βράδυ η ομάδα γαστρονομίας οργάνωσε μια εξαιρετική παρουσίαση με θέμα: «Η μαγειρική τέχνη της Κρήτης σε συνδυασμό με το φιστίκι Αιγίνης» στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Τύπου. Ο chef  Μιχάλης Παναγιωτάκης, αναπληρωτής πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, παρουσίασε μαζί με  την κυρία Μαρία Τζίτζη χημικό – οινολόγο και συγγραφέα, ένα πάντρεμα των αιγινήτικων και κρητικών προϊόντων ,σε μια βράδια γεμάτη από μαντινάδες ,οινολογικές προτάσεις και μικρά μυστικά μαγειρικής. Οι μαγειρικές προτάσεις του  chef , ενάντια σε κάθε πολυπλοκότητα της gourmet μαγειρικής ,συνδύασε τα απλά γνήσια ελληνικά προϊόντα των δύο νησιών σε 3 γευστικότατες προτάσεις απλές για κάθε λάτρη του καλού και ποιοτικού φαγητού.

Το μενού  περιελάμβανε:

  • Σαλάτα με φρέσκα υλικά εποχής ,μαϊντανό, μαρούλι και σέλινο, συνδυασμένα με πορτοκάλι και φιστικί Αιγίνης.
  • Φιλετάκια κοτόπουλου παναρισμένα και πουρέ από φιστικί με την δυνατή συνύπαρξη του κρητικού  ρακόμελου, συνοδευμένα με δροσερά
  • Dips που συνδυάζουν το φιστικί με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.

Και για γλυκό έδεσμα μας πρότεινε μια παγωμένη κρέμα γιαουρτιού με άψητο φιστίκι.

Συγχρόνως η κα Τζίτζη πρότεινε τα κρασιά που είναι πιο κοντά στις γαστρονομικές προτάσεις του chef  και μας μύησε στους τρόπους που αναδεικνύουν τα  κρασιά  την παλαιότητα και την ποιότητα τους. Η 3η μέρα του Φεστιβάλ Φιστικιού έκλεισε με μια μεγάλη συναυλία στον Αγ. Νικόλαο τον Θαλασσινό από τον Χρήστο Νικολόπουλο και την ορχήστρα του.

Η συναυλία ήταν πρόσφορα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Σαρωνικού.

Ξεναγήσεις, Γαστρονομία και Μουσική

Leave a Comment