Ειδήσεις — 08/06/2011 at 16:03

Υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο 3ο Aegina Fistiki Fest

by

Υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο 3ο Aegina Fistiki FestΤο Aegina Fistiki Fest, το μεγαλύτερο και πλέον αναγνωρίσιμο φεστιβάλ του Αργοσαρωνικού θα λάβει χώρα μεταξύ 15-18 Σεπτεμβρίου 2011 στην Αίγινα.

Είναι η τρίτη κατά σειρά Διοργάνωση του θεσμού που σκοπό έχει να αναδείξει το πλούτο του πολυποίκιλου νησιού της Αίγινας τόσο σε εμπορικό, πολιτισμικό, ιστορικό, αλλά και τουριστικό επίπεδο.

Με ιδιαίτερη χαρά η φετινή Διοργάνωση θα έχει τη τιμή να φιλοξενήσει κλιμάκιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας τις ημέρες του Φεστιβάλ, με σκοπό να πλαισιώσει μια σειρά εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα αναδείξουν αφενός τη γαστρονομική φυσιογνωμία του Φεστιβάλ, η οποία θα έχει ως βάση το γνωστό σε όλους μας φιστίκι Αιγίνης, ενώ παράλληλα θα προσφέρει στους επισκέπτες του μια πανδαισία γεύσεων, μυρωδιών και δημιουργικών προτάσεων.

Πιο συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται με την ευγενική συμμετοχή και υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας είναι οι εξής:

  1. Σάββατο 17/9 απόγευμα: Ομιλία εκπροσώπων Λέσχης Αρχιμαγείρων στην Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου με θέμα την διατροφική αξία του φιστικιού Αιγίνης.

  1. Κυριακή 18/9, πρωί: Διαγωνισμός μαγειρικής/ζαχαροπλαστικής με βάση το φιστίκι και τα παράγωγά του. Ο Διαγωνισμός  θα διοργανωθεί σε δύο επίπεδα: ένα για επαγγελματίες chef και ένα για ερασιτέχνες με τη συμμετοχή μεμονωμένων ατόμων ή και Συλλόγων. Η Ομάδα της Λέσχης θα δοκιμάσει και θα βραβεύσει τα καλύτερα εδέσματα βάσει των κριτηρίων που θα έχει ήδη θεσπίσει.
  1. Κυριακή 18/9 απόγευμα: Κατασκευή του Μεγαλύτερου Γλυκού, πάντα με βάση το φιστίκι όπου πολλοί συμμετέχοντες θα φτιάξουν από ένα κομμάτι δικής τους δημιουργίας και όλα μαζί θα συνθέσουν ένα τεράστιο γλυκό απλωμένο στο λιμάνι, υπό το ειδυλλιακό φόντο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Έτσι η τελετή λήξης του Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με μια γλυκιά γεύση Αίγινας, κατευόδιο και ευχαριστώ προς όλους τους επισκέπτες και τους φίλους του.

Πολύ σύντομα θα υπάρξουν λεπτομερείς οδηγίες και κατευθύνσεις συμμετοχής  στα παραπάνω δρώμενα προς όλους τους ενδιαφερόμενους τους οποίους προσκαλούμε να γίνουν κομμάτι της μεγάλης αυτής γιορτής του νησιού μας.

Οφείλουμε επίσης ένα θερμό ευχαριστώ στη Λέσχη Αρχιμαγείρων και ιδιαίτερα στον Πρόεδρό της, κ. Μίλτο Καρούμπα, για τη συμμετοχή και την όλη υποστήριξή του, όπως επίσης και για την προβολή του 3ου Aegina Fistiki Fest στη πρώτη γιορτή του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» που έγινε στις 30 & 31 Μαΐου 2011 στη πλ. Κλαυθμώνος. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, όπου η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος ανακοίνωσε την δημιουργία παραρτήματός της στην Αμερική, ανακήρυξε τη κα Μαρία Λόη πρέσβειρα της Ελληνικής Γαστρονομίας ανά τον κόσμο και η οποία με μεγάλη χαρά δέχθηκε να επισκεφτεί την Αίγινα στα τέλη Αυγούστου, συνοδεία δημοσιογραφικής ομάδας, με σκοπό την προβολή των Φεστιβαλικών εκδηλώσεων αλλά και των προϊόντων φιστικιού εν γένει.

Ποια είναι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας (www.chefclub.gr) είναι μια επαγγελματική και μη συνδικαλιστική Λέσχη. Ιδρύθηκε το 1992 με σκοπό την στήριξη της Ελληνικής γαστρονομίας, την διάδοση της παραδοσιακής γαστρονομίας, την αναβάθμιση του επαγγέλματος  του Αρχιμάγειρα και του  Αρχιζαχαροπλάστη, καθώς και την στήριξη και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών σχολών τουριστικών επαγγελμάτων.

Τα 890 μέλη της είναι επαγγελματίες Αρχιμάγειροι και Αρχιζαχαροπλάστες που καλύπτουν τις απαιτούμενες αυστηρές από το καταστατικό προδιαγραφές και συμμετέχουν στις δράσεις της όταν καλούνται από το αιρετό Δ.Σ.

Το 2007 ιδρύσαμε το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ στις νέες μας εγκαταστάσεις και γραφεία στην οδό Βουλιαγμένης 171 στην Δάφνη, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Η ίδρυση του Πανελλήνιου Κέντρου Γαστρονομίας είναι η κορύφωση των προσπαθειών της Λέσχης των Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών στον δρόμο που έχουμε χαράξει, ώστε να καθιερώσουμε την Ελληνική γαστρονομία στην συνείδηση όλου του κόσμου, καθώς και ουσιαστική  βοήθεια για  ανάδειξη των προϊόντων και  πρώτων  υλών της Πατρίδας μας.

Ο νέος πολυχώρος της γαστρονομίας, είναι πλήρως εξοπλισμένος με μηχανήματα ανάπτυξης και παρασκευής προϊόντων, με πλήρη εξοπλισμό για  μικροβιολογικές και τεχνολογικές αναλύσεις, και δίνει την δυνατότητα χρήσης για την επιστημονική εκπαίδευση και εξειδίκευση των επαγγελματιών του χώρου καθώς και την ανάπτυξη και δημιουργία νέων ιδεών και συνταγών από την Ολυμπιακή ομάδα της Λέσχης, από σχολές τουριστικής εκπαίδευσης, από  κρατικούς φορείς της γαστρονομίας καθώς και από εταιρείες τροφίμων που θέλουν να δώσουν κύρος στα προϊόντα τους μέσω του φορέα μας.

Επιπλέον στο κέντρο γαστρονομίας λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα σεμιναρίων για θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα που αφορούν την μαγειρική, την ζαχαροπλαστική, τον καφέ, το ποτό, τις προσφερόμενες υπηρεσίες του τουριστικού μας προϊόντος, την υγιεινή και τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας αλλά  και κάθε είδους επιστημονικού γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων στα 18 και πλέον έτη λειτουργίας της, δημιούργησε  νέα δεδομένα στον γαστρονομικό ορίζοντα . Κινείται ουσιαστικά και μεθοδικά, συνεργαζόμενη  με φορείς της πολιτείας όπως ο  ΕΟΤ, οι Νομαρχίες και τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια, συμμετέχοντας σε γαστρονομικά  γεγονότα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, καταρτίζει-οργανώνει και υλοποιεί σεμινάρια κύρους σε θεματικές ενότητες που καλύπτουν τις σύγχρονες απαιτήσεις της Ελληνικής και Διεθνούς αγοράς του επιστιτισμού.

Παράλληλα  συμμετέχει  στις επιτροπές του ΕΟΤ για το σήμα της Ελληνικής κουζίνας, έχει  μνημόνιο συνεργασίας για θέματα τεχνογνωσίας με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με την Νομαρχία Πειραιά και το Εμπορικό και Βιομηχανικό επιμελητήριο των Σερρών. Συμμετέχει σε παγκόσμιους διαγωνισμούς γαστρονομίας, και έχει συμβάλλει σημαντικά ώστε ο πήχης της Ελληνικής κουζίνας να είναι πολύ ψηλά ώστε να τον υπολογίζουν και να τον σέβονται και οι κατεξοχήν γαστρονομικές χώρες του πλανήτη μας.

Είναι μέλος του Σ.Ε.Τ.Ε  καθώς και του Ξ.Ε.Ε.

Leave a Comment