Επικαιρότητα — 10/08/2012 at 01:21

Συνέντευξη Τύπου για το 7ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

by

Στο χώρο του Ν.Ο. Αίγινας πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για το 7ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας. Το καλωσόρισμα έκανε ο κος Γιώργος Καλόφωνος που αναφέρθηκε στις δύσκολες οικονομικά ημέρες και την αντίσταση που πρέπει να προβάλλουμε στα θέματα πολιτισμού. «Ήταν πολύ σημαντική η στήριξη που συνεχίζουμε να έχουμε από τους χορηγούς, το Δήμο Αίγινας και την Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης και το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εφρέμ.» Το «άνοιγμα» όπως το χαρακτήρισε του φετινού φεστιβάλ έχει να κάνει με τους χώρους που θα πραγματοποιηθεί. Χώρους με «ξεχωριστή ταυτότητα» όπως η Μητρόπολη και Ναός του Σωτήρα, μέρος του Καποδιστριακού ορφανοτροφείου. Στην συνέχεια ευχαρίστησε τα μέλη του συλλόγου τόσο για τη συμμετοχή τους, όσο και για τη φιλοξενία κάποιων εκ των μουσικών προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα.

Η κα Ντόρα Μπακοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια και εμπνεύστρια του φεστιβάλ ευχαρίστησε πάνω απ όλα τους κατοίκους της Αίγινας για την υποστήριξη και το Δήμαρχο Αίγινας. «Από πέρυσι ενστερνιστήκαμε μια ποικιλομορφία στο πρόγραμμα και αυτό ήταν που το έκανε τόσο επιτυχημένο. Φέτος λοιπόν αποφασίσαμε να κινηθούμε με ακόμα μεγαλύτερη ποικιλομορφία στην διαμόρφωση του Προγράμματος με όλων των ειδών τις μουσικές πάντα με κριτήριο την ποιότητα». Η κα Μπακοπούλου αφού ανέλυσε το πρόγραμμα του φεστιβάλ χαριτολογώντας αναφέρθηκε στους μουσικούς που καλούνται… «Εδώ περνούν εξετάσεις… Έρχονται, παίζουν και αν γοητεύσουν το κοινό και εμάς τότε τους ξανακαλούμε!».

Σημείωση για τους φανατικούς φίλους του Φεστιβάλ είναι η κάρτα που διατίθεται φέτος. Με την χρήση της κάρτα ο θεατής έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει όλο το φεστιβάλ με έκπτωση 50%. Η διάθεση της κάρτας και των εισιτηρίων γίνεται από το Αιάκειον. Το κόστος εισιτηρίου ανέρχεται στα 12 €, ενώ η κάρτα διαρκείας για όλες τις συναυλίες ανέρχεται στα 70 €.

Συνέντευξη Τύπου για το 7ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Leave a Comment