Επικαιρότητα — 10/09/2012 at 20:09

«Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» Η Αίγινα στο Τορόντο

by

«Ο Θεός Αγαπάει το χαβιάρι» Η Αίγινα στο Τορόντο «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» έτσι όπως οι θεοί αγάπησαν την Αίγινα και έχτισαν εδώ το ναό της Αφαίας, να λούζεται από το αττικό φως και να περιτριγυρίζεται από τα σύννεφα του ουρανού, βλέποντας από ψηλά την πλάση της Αίγινας. Τόσο ψηλά στον ουρανό και τόσο κοντά στη θάλασσα.

Στις πέτρες και τις γωνιές όπου οι αρχαίοι άναβαν φωτιές θυσίας και γλεντιού, ο Γιάννης Σμαραγδής, «έστησε» τους ηθοποιούς, τους ήρωές του, τους Αιγινήτες που μπήκαν στο κάδρο της επανάστασης, στο καρέ μιας ζωής, μιας προσωπικότητας που ευεργέτησε και θυσιάστηκε, στην αληθινή ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη.

Ήδη η ταινία παρουσιάζεται στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, ενώ στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου. Το διεθνές κάστ της ταινίας εξασφάλισε στο νησί εξίσου διεθνή αναγνώριση, μιας και δρομολογείται να παρουσιαστεί σε Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, πολλές πόλεις των Βαλκανίων, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Μεταξύ των συμμετεχόντων βρίσκονται και φιλέλληνες ηθοποιοί, όπως ο Sebastian Koch και John Cleese, αλλά και παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες όπως η Catherine Deneve, οι οποίοι μαζί με τους δικούς μας Λάκη Λαζόπουλο, Άκη Σακκελαρίου και Χριστόφορο Παπακαλιάτη, συνθέτουν το σκηνικού απόλυτου πλούτου και πάθους.

[vsw id=»yvtAIbfGdew» source=»youtube» width=»670″ height=»400″ autoplay=»no»]

Leave a Comment