Επικαιρότητα — 14/09/2012 at 10:13

Με Αλλαγές και Ελλείψεις Ξεκινά η Σχολική Χρονιά

by

Με Αλλαγές και Ελλείψεις Ξεκινά η Σχολική ΧρονιάΗ συζήτησή μας ξεκίνησε λίγα λεπτά -περίπου μισή ώρα- πριν ακουστεί το τρίτο κουδούνισμα της χρονιάς, το σήμα που καλεί τους μαθητές για προσευχή. Ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αίγινας, Γιάννης Πούντος, μίλησε στο AeginaNews για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, αλλά και οι μαθητές του.

Ποιες είναι οι ελλείψεις του Γε.Λ. σήμερα σε βιβλία, καθηγητές, αναλώσιμα ;

Σε βιβλία δεν έχουμε ελλείψεις. Συναντούμαι μια πληρότητα 100%. Φέτος τα βιβλία ήρθαν με ένα νέο σύστημα σε δύο δόσεις. Εμείς γράφουμε τα κενά ή τα πλεονάσματά μας ώστε να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή τι έχουμε στην αποθήκη. Όσον αφορά τους καθηγητές, έχουμε ελλείψεις στον κλάδο των φυσικών επιστημών και της πληροφορικής, που περιμένουμε να καλυφθούν άμεσα. Ωστόσο, δεν έχουμε ελλείψεις σε γραφική ύλη. Ο μεγάλος μας φόβος, που αφορά όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, σε όλη την Ελλάδα είναι το πετρέλαιο λόγω του μεγάλου του κόστους. Όλα τα υπόλοιπα καλύπτονται με μια συνεπή διαχείριση.

«Βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο όπου φτιάχνουμε πολλά πράγματα χωρίς να έχουμε λεφτά.»

Τόσο σε λειτουργικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο η διεύθυνση του Γε.Λ. έχει προχωρήσει σε μια σειρά δράσεων που θα διευκολύνουν και θα εξελίξουν την εκπαιδευτική κοινότητα του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και του υπόλοιπου νησιού.

Έχουμε δημιουργήσει όλη την υποδομή ώστε στο εργαστήριο φυσικής να τοποθετηθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές για να μπορεί να λειτουργεί και σα δεύτερο εργαστήριο πληροφορικής, με στόχο να χρησιμοποιείται από τους μαθητές της Α’ Λυκείου για το μάθημα του “Project”.  Επίσης, διαμορφώνεται η αίθουσα τεχνολογίας(τα τελευταία χρόνια στεγάζονταν τα γραφεία του Σ.Ε.Π.), σε αίθουσα Ανθρωπιστικών Σπουδών. Στο χώρο αυτό, θα τοποθετηθεί διαδραστικός πίνακας ώστε  να γίνονται μαθήματα και διαλέξεις. Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών προκειμένου να γίνονται διαλέξεις και ομιλίες, τόσο σε μαθητές, όσο και σε ενήλικες το απόγευμα, ενώ υπάρχουν συναντήσεις και με άλλες ενώσεις.

Σε πρακτικό επίπεδο έχουν επισκευαστεί οι τουαλέτες και εξωτερικοί χώροι έχουν βαφτεί.

Για ακόμη μια χρονιά καθηγητές και μαθητές ρίχνονται στη «μάχη» των Πανελληνίων, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά ένας κύκλος ενημέρωσης μαθητών και γονέων για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και ανάλυσης του συστήματος των Πανελληνίων εξετάσεων.

«Η καθυστέρηση των λεωφορείων σταματά την εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι ένα πρόβλημα του δήμου που πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί.», τόνισε ο κος Πούντος για το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών. Ήδη οι καθηγητές, όσο αυτό επιτρέπεται, κατανοούν την κατάσταση και δέχονται τους αργοπορημένους κατά ημίωρο μαθητές.

Καλή σχολική χρονιά και Καλή πρόοδο!

Leave a Comment