Επικαιρότητα — 18/09/2012 at 19:11

Απαιτούν Μαθητικό Εισιτήριο με «Σομπρέρο»

by

Μαθητικό Εισιτήριο με «Σομπρέρο»Όπως πρώτο ανέδειξε το Aegina News, η μεταφορά των μαθητών στέκεται ως τροχοπέδη στις πρώτες κιόλας ημέρες του νέου σχολικού έτους. Τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ έχουν οριστεί έτσι ώστε οι διαδρομές από Πέρδικα για Αίγινα να φτάνουν στην αφετηρία-εκδοτήρια στις 8:30 το πρωί, με τους μαθητές του Λυκείου να έχουν χάσει την προσευχή και τα 2/3 της πρώτης διδακτικής ώρας, αφού φθάνουν στο σχολείο με τα πόδια, ελλείψει του λεωφορείου που όλες τις προηγούμενες χρονιές τους μετέφερε. Ωστόσο, από εχθές ισχύουν άλλα δεδομένα.

Η μεταφορά των μαθητών πλέον θα κοστίζει 0,80ευρώ η διαδρομή, δηλαδή 1,60ευρώ την ημέρα –για το πρωινό και μεσημεριανό δρομολόγιο-, με το προγραμματισμό των λεωφορείων να μην έχει αλλάξει, αλλά και να εξακολουθεί να μην υπάρχει ειδικό λεωφορείο για τη μεταγωγή τους στο Γενικό Λύκειο. Στο πρώτο Γυμνάσιο και το ΕΠΑ.Λ., υπήρχε μια μικρή καθυστέρηση με το μέσο να τους αφήνει έξω από τα σχολεία.

Οι μαθητές δηλώνουν δικαίως αγανακτισμένοι. Αδυνατούν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να πληρώνουν καθημερινά 1,60ευρώ για την ελλιπή μεταφορά τους στο σχολείο. Για την έγκαιρη και αξιοπρεπή τους μεταφορά ζητούν φιλικά μεταφορικά μέσα ή ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί ώστε να ακολουθήσουν την πορεία τους για τα εκάστοτε σχολεία πεζή. Από εχθές το μεσημέρι που ακολουθήθηκε αυτό το μέτρο, οι μαθητές έπαυσαν να επιβιβάζονται στα ΚΤΕΛ.

Leave a Comment