Επικαιρότητα — 13/10/2012 at 10:54

Πλώρη για το 5ο Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας

by

Ο κύκλος του 4ου Φεστιβάλ Φιστικιού έκλεισε στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας εχθές το βράδυ,  με την τελευταία τιμητική εκδήλωση για τους εθελοντές, αλλά και τους Αιγινήτες Σεφ που συμμετείχαν πέρυσι στην παρασκευή του μεγάλου παστελιού φιστικιού που χάρισε στο νησί μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Οι Κωνσταντίνος Γαβρίλος, Δημήτρης Κάππος, Θωμάς Νικολαΐδης  και Φώτης Πούντος βραβεύτηκαν από τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α. κο Νίκο Τζίτζη και το δήμαρχο Σάκη Σακκιώτη για την προσφορά τους στο επιτυχές εγχείρημα. Εν συνεχεία, η πρόεδρος του εφετινού Φεστιβάλ Φιστικιού, κα Φλώρα Αλυφαντή, τίμησε τα στελέχη της οργανωτικής επιτροπής, ενώ μίλησε για τις συντονισμένες προσπάθειες, τις ημέρες πολύ πριν το φεστιβάλ όπου όλα τα μέλη βρίσκονταν συνεχώς σε συσκέψεις, ώστε να υλοποιηθεί η ποιοτικότερη –όπως έχει χαρακτηριστεί- γιορτή φιστικιού.

Η κα Γιούλη Ανταλή, ως υπεύθυνη των εθελοντών, εξήρε τη συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης, παρομοιάζοντας το πλήθος τους με ανθισμένο κήπο έτοιμο να καρποφορήσει. Η υπεύθυνη της παιδικής ψυχαγωγίας κα Αρχοντούλα Γεωργοπούλου, τίμησε και ευχαρίστησε όλους τους αφανείς ήρωες του Πύργου του Μάρκελλου που δούλεψαν όχι μόνον κατά τη διάρκεια του τριημέρου του φεστιβάλ, αλλά και πιο πριν και πιο μετά, όταν τα φώτα ήταν σβηστά και οι υποχρεώσεις μεγαλύτερες. Τέλος, η κα Ράνια Κορναράκη- Πετρά, και ολόκληρη η μαγειρική της συντροφιά, οι σεφ και όλοι όσοι βοήθησαν, διαβεβαίωσαν πως ενωμένοι θα συνεχίσουν για το 5ο Φεστιβάλ 2013!

Εθελοντές και διοργανωτές, μετά το τέλος της εκδήλωσης, απήλαυσαν μεζέδες σε ένα διαφορετικό μπουφέ, όπου οι κουβέντες στρέφονταν συνεχώς σε νέες ιδέες και συζητήσεις για το ερχόμενο φεστιβάλ, το οποίο αρχίζει ήδη να προγραμματίζεται.

Πλώρη για το 5ο Φεστιβάλ ΦιστικιούΠλώρη για το 5ο Φεστιβάλ ΦιστικιούΠλώρη για το 5ο Φεστιβάλ Φιστικιού

Leave a Comment