Επικαιρότητα — 07/11/2012 at 01:24

Το Α’ Δημοτικό Βραβεύτηκε από τον Υπουργό Παιδείας

by

Το Α’ Δημοτικό Βραβεύτηκε από τον Υπουργό ΠαιδείαςΣε επίσημη τελετή στο Υπουργείο Παιδείας, στις 2/11/2012, βραβεύτηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, διά του «Βραβείου Αριστείας και Καινοτομίας για έτος 2012» του Υπουργού Παιδείας που απονεμήθηκε στον κ. Νεκτάριο Κουκούλη, Αντιδήμαρχο Αίγινας, υπό την ιδιότητά του  ως εκπαιδευτικού  του Σχολείου, για την επιτυχημένη οργάνωση, για άλλη μια χρονιά, του προγράμματος εκπαιδευτικών διαδραστικών τηλεδιασκέψεων ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2011, που έγινε από την ΣΤ2 τάξη του περσινού σχολικού έτους, σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου Χανίων.

Το πρόγραμμα γίνεται με συνεργασία οκτώ σχολείων από Αθήνα, Κρήτη και από το 2005 συμμετέχει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, με συντονιστή το κ. Νεκτάριο Κουκούλη. Η συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών είναι εθελοντική. Το Σχολείο διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια Πληροφορικής με υποδομή και πραγματοποίησης τηλεδιασκέψεων.

Το Πρόγραμμα ΟΔΥΣΣΕΑΣ είναι καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαδραστικών τηλεδιασκέψεων με εκπαιδευτικά αντικείμενα διαθεματικού χαρακτήρα, βασισμένο σε ομαδοσυνεργατικές κοινές δράσεις μεταξύ τάξεων σχολείων και διεθνή επιστημονικά πρότυπα. Έχει παρουσιάσει μεγάλη επιτυχία και παρουσιαστεί σε δεκάδες πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Το 2009, το πρόγραμμα βραβεύτηκε μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό και με το βραβείο «ΚΑΙΝΟΝΟΤΟΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ» (innovative teachers), που το ελληνικό τμήμα της Microsoft απένειμε για πρώτη φορά σε Δημοτικό Σχολείο, ενώ στη συνέχεια είχε συμμετάσχει στον ομώνυμο διεθνή διαγωνισμό στη Μόσχα.  Η επιστημονική και παιδαγωγική παρακολούθηση γίνεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ρεθύμνου του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον καθηγητή του κ. Παναγιώτη Αναστασιάδη.

Αξίζουν συγχαρητήρια κυρίως σε όλους τους μαθητές και φυσικά στους υπεύθυνους δασκάλους του εκπαιδευτικού προγράμματος κ. κ. Κουκούλη Νεκτάριο και Λορέντζο Θεόδωρο και στη νέα Διευθύντρια του Σχολείου. Συγχαρητήρια ανήκουν, επίσης, στη δασκάλα κ. Μανούσου Ευαγγελία, διδάκτορα του ΕΑΠ, στην οποία ανήκει το εκπαιδευτικό υλικό «Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΟΣ», με το οποίο εργάστηκαν οι μαθητές και μαθήτριες.

Leave a Comment