Επικαιρότητα — 15/12/2012 at 21:04

Στολίδια για το Χωριό του Άη Βασίλη

by

Σε λίγες μέρες θα έρθει για να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά και το χωριό του σιγά-σιγά ετοιμάζεται να τον καλοδεχτεί με στολίδια διαφορετικά, σωστά δημιουργήματα από κάθε παιδί που τον προσμένει με λαχτάρα για μια φωτογραφία, για μια αγκαλιά, για ένα μόνον δώρο. Ο Πύργος του Μάρκελλου, ντύνεται κι εκείνος στα γιορτινά του και εξελίσσεται σε παιχνιδότοπο χαράς και χειροτεχνίας από απλά, φτηνά και καθημερινά υλικά σε μια προσπάθεια να ομορφύνει η πόλη, οι πλατείες και οι γωνιές της. Με μια πρωτοβουλία της κας Αρχοντούλας Γεωργοπούλου, Ιδρυμάτων, Συλλόγων και Σωματείων της τοπικής κοινότητας, ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο ο στολισμός του νησιού.

«Η ιδέα ξεκίνησε από μία ανάγκη να στολίσουμε τις πλατείες της Αίγινας, μιας και πέρυσι το νησί δεν ήταν και τόσο στολισμένο. Επιλέξαμε έτσι ανακυκλώσιμα υλικά, που θα μείωναν και το όλο κόστος, μα και δημιουργικά, με τα οποία τα παιδιά θα μπορούσαν να παίξουν, με το πλεονέκτημα βέβαια ότι θα άντεχαν στον δυνατό αέρα και τη βροχή. Από το προηγούμενο Σάββατο τα παιδιά ξεδιπλώνουν τη φαντασία τους. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι περνώντας ένα παιδί με τη μαμά του από το δρόμο, θα της τραβήξει το χέρι και θα της δείξει το στολίδι που μόνο του κατασκεύασε.», είπε στο Aegina News η κα Γεωργοπούλου.

Ο κος Νίκος Κωστάκος, μας μίλησε για το χωρίο του Άη Βασίλη, έτσι όπως το οργανώνει και το οραματίζεται το Ίδρυμα Γεώργιος Μπέστ Κωστάκος. «Για 4η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται «Το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Άη Βασίλη», αυτή τη χρονιά στον Πύργο του Μάρκελλου. Σήμερα ξεκίνησε η κατασκευή του χωριού, έτσι ώστε στις 23 Δεκεμβρίου να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις, τα χορευτικά από τα γυμναστήρια «Νάμα» και «Κούρος», μουσικές από τον σύλλογο «ΜΟΥΣΑ», οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τον DJ μας. Στο επάνω μέρος του Πύργου θα λειτουργήσει ο παιδότοπος όπου με κεράσματα τα παιδιά θα υποδεχτούν τον Άγιο Βασίλη που θα μοιράσει δώρα για όλα τα παιδιά. Στόχος, όλα τα παιδιά να περάσουν μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη μέρα στο πιο όμορφο χωριό του Άη Βασίλη.»

Το αγιοβασιλιάτικο χωριό σας περιμένει να το θαυμάσετε καθημερινά στον Πύργο του Μάρκελλου.

Στολίδια για το Χωριό του Άη Βασίλη

Leave a Comment